Klassisk koncert i børnehøjde

Den 22. maj var der koncert for børnehavebørn.

Der blev skrålet om kap, grinet højt og lyttet med store ører, da Ensemble Storstrøm og Ulla Britt Simonsen gav koncert for børnehavebørn i Vordingborg Kommunes daginstitutioner.

Børn fra fem daginstitutioner var mødt op til klassisk musik og sjove historier i Festsalen på Iselingeskolen.

Under titlen ”Musik skal der til – helt fra begyndelsen” turnerer Ensemble Storstrøm i disse uger med gratis koncerter til skoler og daginstitutioner i Næstved, Faxe, Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommune.

Tilbuddet er en del af Kulturtjenesten, et tværkommunalt samarbejde, der har til formål at formidle og understøtte udviklingen af kultur- og læringsforløb for børn og unge.

Ensemble Storstrøm arbejder for at udbrede kendskabet til klassisk musik og har udviklet en koncertform, der henvender sig målrettet til det helt unge publikum. Med en blanding af historier, performance og musik fanger de børnenes opmærksomhed og giver dem en introduktion til instrumenterne og den klassiske musiktradition.

Med Ulla Britt Simonsen i front med hånddukker, sang og teater giver ensemblet et bud på en klassisk koncert i børnehøjde.

De omtrent 140 børn, der kom, var et livligt og engageret publikum. Begejstringen og lydniveauet steg især, da børnene og orkestret sammen skulle vække den sovende pianist med Mester Jacob og slag på den store gong gong.