Klintholm servicehavn for Kriegers Flak

Nye arbejdspladser er på vej til Klintholm Havn.

Det svenske Offshoreselskab Vattenfall, som skal drive havmølleparken Kriegers Flak mellem Møn og det sydlige Sverige, har valgt, at Klintholm Havn skal være servicehavn for servicering af de 72 havmøller de næste 25 år.

Vattenfalls beslutning om at vælge Klintholm Havn betyder, at der bliver 30 - 40 nye arbejdspladser, hvoraf de omkring 15 vil være permanente arbejdspladser for servicemedarbejdere.

”Det er en fantastisk julegave at få, efter at der i mere end otte år er blevet arbejdet intenst på at bringe Klintholm Havn i spil som servicehavn for Kriegers Flak blandt andet med mange besøg af tilbudsgivere og mølleproducenter. Det gode resultat skyldes ikke mindst et meget konstruktivt samarbejde med Initiativgruppen for Byggeri og Miljø på Møn, lokalbefolkningen og Region Sjælland, som også har været en positiv medspiller,” siger borgmester Michael Seiding Larsen.

”Afledte erhvervsaktiviteter i forbindelse med opførelsen og driften af havmølleparken vil få stor betydning for det lokale handelsliv, men også betyde en styrkelse i Stege. Sammen med Vordingborg Havns udvidelse, Storstrømsbroens produktionssted på Masnedø og certificeringen af Møn og Nyord til Dark Sky Park og Biosfæreområde, kan jeg kun se, at der er grund til optimisme,” siger borgmesteren.

Opførelsen af havmølleparken begynder i 2019 og den skal være i fuld drift i 2022, hvor den med sin ydelse på 600 MW skal levere strøm til 600.000 husstande.

Klintholm Havn lå i konkurrence med flere danske og udenlandske havne om at blive servicehavn

” Med servicehavnen kommer der nu endnu mere liv og økonomi i Klintholm Havn. Det, at man styrker havnen erhvervsmæssigt, betyder meget for havnens videre udvikling. Vi har forberedt os godt på det, og er klar til at rykke i arbejdstøjet, og vi håber, at mange af vores lokale virksomheder bliver leverandører til Vattenfall,” siger udviklingsdirektør Jan Michelsen.

Dertil kommer de håndværkere og håndværksvirksomheder, som får gavn af servicehavnen, og nye virksomheder som vil placere sig i området.

Fakta:

Kriegers Flak er den største af tre havmølleparker på i alt 113 8 MW møller, som det er besluttet at opføre.

Kriegers Flak skal bestå af 72 møller.

Kriegers Flak vil have en størrelse på 600 MW og Vesterhav Syd og Nord op til 350 MW.

Tilsammen er det nok til at dække over én million danske husstandes årlige elforbrug.

I alt udgør opførelsen af de tre havmølleparker en investering på over 13 mia. kr.

Kriegers Flak vil være i fuld drift i 2022.