Kom til kulturnat i Vordingborg

Der er noget for voksne og børn, så kig forbi.

Så er programmet for Kulturnatten, der i år afholdes fredag den 24. maj, klar. Kulturnatten i år er den 18. af slagsen, og som sædvanlig vil byen summe af aktivitet. Butikkerne holder længe åbent med masser af gode tilbud, og forhåbentlig vil Algade summe af mennesker.

Traditionen tro indledes Kulturnatten med, at Næstved Avantgarden går gennem Algade med deres festlige og akrobatiske sambaoptog. Prins Jørgens Garde marcherer gennem Algade for fuld musik.

På Slotstorvet afholdes DGI sportsevent i samarbejde Sparekassen Sjælland. Hele Slotstorvet og arealerne omkring vil summe af liv og aktiviteter, når en lang række af byens sportsforeninger præsenterer deres respektive sportsgrene. DGI-huset inviterer indenfor og arrangerer løbende rundvisninger i Vandhusets kælder.

Danmarks Borgcenter og restauranten holder åbent, og man kan opleve aftensolen fra toppen af Gåsetårnet. Sydsjællands Brand- og Redning kommer med hele otte brandbiler, der igen i år indtager Kirketorvet. Fra toppen af den store stigevogn bliver der mulighed for at se Vordingborg i fugleperspektiv.

På gågaden kan du møde Farmorhuset med en række aktiviteter for børn, og naturligvis er der også åbent i Farmorhuset i gården bag Algade 34.

Som sædvanlig vil der være masser af spændende musikalske indslag overalt i byen. Bands fra Musikskolen spiller hele aftenen på Stentorvet, mens P.J. Swingband giver den fuld gas i den vestlige ende af Algade. En lang række foreninger er på gaden og fortæller om deres aktiviteter.

På hjørnet af Algade og Badstuegade kan du opleve den mangfoldighed og alsidighed, som findes hos nogle af vores lokale kunsthåndværkere.

Mange steder i byen er der mulighed for at besøge steder, der normalt ikke er åbne for publikum bl.a. Odd Fellow logerne, Psykiatrisk Museum Oringe og Kapellet på Gammel Kirkegård. På Vordingborg Bibliotek og Makerspace kan du opleve alle de nyeste teknologier.