Kommunal glæde over Michelinstjerne

”En restaurant med Michelinstjerne er en styrke for hele kommunen,” siger borgmester Mikael Smed.

Da Guide Michelin den 19. februar uddelte de eftertragtede stjerner til danske restauranter, var Hotel Frederiksminde i Præstø blandt de kun 26 danske restauranter, som fik tildelt stjerner som bevis på ypperlig kokkekunst.

Dermed er det tredje år i træk, at Hotel Frederiksminde har en Michelinstjerne.

Det glæder borgmester Mikael Smed sig over.

”Vordingborg kommune ønsker stort tillykke til direktør Silje Brenna og køkkenchef og partner Jonas Mikkelsen med fastholdelsen af Michelinstjernen. Den er et bevis på, at man i Præstø kan få en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige, og som ikke fås ret mange andre steder i Danmark. Og det samme gælder den fantastiske udsigt over Præstø fjord, som man har fra restauranten,” siger Mikael Smed.

Michelinstjernen er i år tildelt 26 danske restauranter. Heraf har to restauranter fået to stjerner og een tre stjerner.

Når Michelinguiden uddeler stjerner, er det udelukkende maden der bedømmes. Det sker ved at bedømme råvarernes kvalitet, smag og tilberedning, det personlige udtryk, at man får noget for pengene samt at oplevelsen er lige god uanset hvornår man besøger restauranten.

”Der er ingen tvivl om, at en restaurant med en Michelinstjerne tiltrækker gæster udefra, som dermed får et indblik i den dejlige by, som Præstø er, og i hvad vi kan tilbyde her i Sydsjælland. Og helt konkret ved jeg, at de handlende i Præstø by oplever, at der kommer flere kunder. Så det er afgjort en styrke for hele kommunen at have en restaurant som Hotel Frederiksminde,” siger Mikael Smed.

Frederiksminde er en af kun to restauranter på Sjælland udenfor København, som har en Michelinstjerne.

Formand for udvalget for Turisme, Udvikling og Erhverv, Susan Thydal glæder sig også over, at Hotel Frederikminde fastholdt deres Michelinstjerne.

”Som formand for et udvalg som både har med turisme og erhverv at gøre, er det en stor glæde, at kunne fortælle, at vi i kommunen har en restaurant med en Michelinstjerne. Der er i dag ikke mindst mange turister, som går efter – og nogle rejser direkte efter – at få de store madoplevelser,” siger hun.