Kulsbjerg Skole fik besøg af DR Ultra

4. A. blev udvalgt til at deltage på baggrund af skolens it-profil.

Overraskelsen var stor hos eleverne i 4. A på Kulsbjerg Skole i Stensved, da værterne fra Ultra Nyt pludselig bankede på døren torsdag morgen den 28. april.

Klassens lærer havde i al hemmelighed planlagt besøget sammen med DR Ultra.

Eleverne havde i ugen op til besøget arbejdet med eventyrskrivning og torsdag viste de så Ultra Nyt hvordan man kan lave sit eget eventyr med brug af robotteknologi, programmering og makerspace miljøer – alt sammen som en del af danskfaglig undervisning.

Skolens arbejde med it-teknologi som understøttende læremiddel har gjort at eleverne nu arbejder med eksempelvis robotteknologi som blue bots, ozo bots og sound around puder i dansktimerne. Det giver undervisningen en ekstra dimension, og styrker elevernes kompetencer inden for flere fagfelter. Samtidig er det med til at gøre undervisningen mere aktiv når eleverne selv skal producere, som Aliyah Savannah fra 4. A fortæller: ”Jeg synes det er rigtig sjovt, men man lærer også noget af robotter i stedet for altid bare at skulle sidde og kigge i en bog. ”

Børnene i 4. A var også med til redaktionsmøde med Ultra Nyt værterne, hvor de udvalgte tre nyhedsindslag som skulle vises i aftenens udgave af Ultra Nyt. Bagefter blev klassens historie optaget, hvor skolens mediepatrulje også deltog. Mediepatruljen er 20 elever der er blevet eksperter i brug af teknologi, så de kan hjælpe de andre elever og lærere på skolen.

”Det er lidt underligt – de er lærere og vi er jo bare børn – at vi ved meget mere end dem, det er rigtig sjovt. ” siger Mette fra Mediepatruljen.

Til sidst viste Nina, Frederik og Jonas fra 4. A Ultra Nyt rundt i Stensved, så man kender de bedste steder, hvis vejen går forbi Stensved.

Se 4. A i Ultra Nyt