Mange tekster indsendt til kulturtalentpris

73 tekster fra unge talenter er blevet indsendt til årets kulturtalentpris.

Den årlige uddeling af kulturpriserne, som Vordingborg Kommune og Lollands Bank er fælles om, har udviklet sig til en af mange imødeset markering af det unikke kulturliv, som findes i Vordingborg Kommune.

Prisuddelingen er tilbage på Stars efter en lille afstikker til Panteren, og sløret løftes for prisvinderne fredag den 20. januar på Stars kl 19.30. Det vil som altid være festligt, og der er gratis adgang.

Kulturpriskomitéen, som afholder priserne for Lollands Bank og Vordingborg Kommune, har i år valgt temaet litteratur for både Kulturprisen og Kulturtalentprisen. Komiteen har fundet modtageren af hovedprisen, men ønsker først på prisaftenen, at afsløre hvem der løber med den eftertragtede Kulturpris 2016.

Hvem der skal have Kulturtalentprisen 2016, er en udvalgt jury ved at finde ud af i denne tid. Juryen består af rektor på forfatterskolen Jeppe Brixvold, den lokale forfatter Lena Laurentis samt af juryformand Christina Jørgensen som er repræsentant for kulturpriskomiteen.

Der har været udskrevet en konkurrence, hvortil 73 tekster er indleveret, så man må konstatere, at der er masser af skrivetalent i kommunen. Konkurrencen var for unge, som ikke er fyldt 25 år, og som bor eller er opvokset i Vordingborg kommune. Vinderen af Kulturtalentprisen får 10.000 kr.

Ud over at finde vinderen af Kulturtalentprisen skal juryen udvælge de ti bedste indleverede tekster. De vil blive udgivet som bog, og alle, som deltager i festarrangementet, vil få bogen udleveret, når man efter arrangementet forlader Stars.

Filialdirektør i Lollands Bank Finn Pedersen udtaler:” Det er vigtigt at understøtte de talenter, som kommer fra området. Flere af de unge tidligere vindere fortæller, at kulturprisen har gjort en forskel for dem i forhold til at få legater og udlandsophold under deres studier. Det er et af hovedargumenterne for, at banken indgår i dette samarbejde med kommunen”.

Kulturpriskomiteen består af: økonomidirektør i Dansk Erhverv Jens Rask, daglig leder Galleri Kunsthal 44 Møen Christina Jørgensen, Børne- og Kulturdirektør Lisbeth Mogensen, sekretariatschef Dansk Live Jakob Brixvold, skuespiller Line Svendsen og kulturiværksætter Christian Brorson

Tidligere vindere af Kulturprisen, som er blevet uddelt siden 2008 er: Waves festivalen 2008, Stars 2009, Trendemøller 2010, Jeppe Hein 2011, Teatermiljøet ved Paolo Nani, Neander Teater og Cantabile 2 i 2012, Babette 2013, Filmfabrikken 2014.

Kulturprisvinderen i 2015 var Vilde Vulkaner Festivalen, som primært fik prisen på grund af det store frivillige engagement. Prisen blev uddelt ved et stort festligt arrangement i januar i år.