McDonald’s kommer til Vordingborg

McDonald’s har købt en 5700 kvadratmeter stor grund i Business Park Vordingborg ved afkørsel 41.

Billede: Illustration af erhvervsområdet, som det kan se ud, når det er fuldt udbygget.

McDonald’s har købt en grund på 5700 kvadratmeter på Vordingborg Kommunes erhvervsareal Business Park Vordingborg, som ligger ved afkørsel 41 ud til Sydmotorvejen.

Den verdensomspændende fastfoodkæde har allerede overtaget grunden, og vil her opføre en restaurant og drive-in.

Der er gennem længere tid blevet lagt mange kræfter i at tiltrække større virksomheder til erhvervsarealet, som nu giver endnu et resultat. En Shelltank og en ladestation for elbiler er således også undervejs.

Og det er da også en glad borgmester Mikael Smed, der ser frem til at McDonald’s nu rykker ind i Business Park Vordingborg. ”Jeg er flere gange blevet spurgt, om der ikke kunne komme en fastfood restaurant til Vordingborg kommune. Med McDonalds’ etablering ved Stensved sker det, og det vil glæde mange, ikke mindst fordi der følger mange lokale arbejdspladser med især for vores unge mennesker” siger Mikael Smed.

Udviklingsdirektør Jan Michelsen påpeger, at McDonald’s placering på ved afkørsel 41 får stor betydning for den videre udvikling af det kommunale erhvervsareal.

”Tidligere har DCC Energi købt et areal i Business Park Vordingborg for at åbne en Shelltank. Vi har også solgt en grund til det internationale selskab IONITY, som er stiftet af de store bilkoncerner BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group med Audi og Porsche. De vil opføre en topmoderne og hurtig ladestation for el-biler. Og når nu også McDonald’s rykker ind, så vil endnu flere virksomheder få øjnene op for Business Park Vordingborgs gode og centrale beliggenhed. Det er som at spænde to lokomotiver foran et godstog. Så jeg tror på, at vi nu vil se en væsentlig hurtigere udvikling af erhvervsarealet,” siger han.

Med grundsalgene til DCC Energi, IONITY og McDonalds, er der kun en enkelt ledig erhvervsgrund tilbage i 1. etape af erhvervsarealet Business Park Vordingborg. Vordingborg Kommune er derfor nu i fuldt gang med at byggemodne 2. etape, som ligger umiddelbart nord for Mønsvej og etape 1 erhvervsgrundene.