Mere bredbånd på vej til Møn

Tre projekter på Møn har fået tilsagn om at få tildelt mere end 9 mio. kroner i tilskud fra regeringens bredbåndspulje

Energiministeriet offentliggjorde den 14. december de projekter, der kan få del i de 80 mio. kroner, som uddeles fra regeringens bredbåndspulje i år. I Vordingborg Kommune har tre lokale projekter sammenlagt fået tilsagn om tilskud på mere end 9 mio. kroner svarende til over 10% af den samlede pulje.

Udover pengene fra bredbåndspuljen støtter Vordingborg Kommune også projekterne med 464.000 kr. De tre projekter dækker tilsammen 464 husstande i Hårbølle og Vindebæk på Møn. Med tilskuddet fra bredbåndspuljen er de to områder nu kommet et stort skridt nærmere at kunne få leveret hurtigt internet.

Hos formanden for Vordingborg Kommunes Erhvervsudvalg, Asger Diness Andersen er der stor glæde over, at flere borgere nu får muligheden for at få adgang til hurtigt internet: ”Adgang til internettet er efterhånden blevet en forudsætning for at få dagligdagen til at fungere for de fleste mennesker. Så det er fantastisk, at så stor en andel af puljen er landet her i vores kommune. Det skyldes i høj grad, at en lokal ildsjæl her fra området har lagt rigtig meget energi i at få udformet de tre ansøgninger. Det vil også have en positiv effekt på værdien af de enkelte ejendomme, så jeg vil stærkt anbefale borgerne at sige ja til denne enestående mulighed for at få etableret en bredbåndsforbindelse til en fordelagtig pris” siger udvalgsformanden.

Han understreger samtidig, at han midt i glæden ærgrer sig på vegne af de otte lokale projekter, som ikke endte med at få tildelt støtte: ”Vi havde i alt 11 ansøgninger inde hos ministeriet. Så der er desværre også otte projekter, som er blevet forbigået i dag. Det er rigtig ærgerligt, når man ved, hvor stort et arbejde, de også har lagt i deres ansøgninger. Jeg håber, at de har mod på at søge igen til næste år”. Nu er det op til leverandøren YouSee og husstandene at indgå en aftale om de konkrete leveringsbetingelser og priser.