Messe skal inspirere til uddannelsesvalg

Uddannelsesmessen VI ER FREMTIDEN er et helt nyt initiativ for skoleelever i 7. og 8 klasse.

Den 25. oktober afholder Vordingborg Kommune, Ungdommens Uddannelsesvejledning og Vordingborg Erhverv en fælles uddannelsesmesse for alle 7. og 8. klasser i Vordingborg Kommune. Uddannelsesmessen VI ER FREMTIDEN skal være med til at fortælle skoleeleverne om, hvilke uddannelses- og erhvervsretninger, der er i området. VI ER FREMTIDEN finder sted på Panteren og i auditoriet på Vordingborg Uddannelsescenter og består af både oplæg, foredrag og stande, hvor eleverne klassevis kan snuse til de muligheder, der venter dem forude. Om aftenen er der præsentation af ungdomsuddannelser for 8. klasse eleverne og deres forældre.

Skolechef Søren Kokholm lægger op til, at uddannelsesmessen bliver et tilbagevendende initiativ i Vordingborg Kommune: ”Det er jo fastsat, at vi skal vurdere alle elever i 8. klasse i forhold til hvor parate de er, til at gå i gang med en ungdomsuddannelse. Og vi vil naturligvis gerne have motiverede elever år efter år – elever der kan se den røde tråd i det, de er i gang med. Derfor er jeg også rigtig glad for at både erhvervslivet og Ungdommens Uddannelsesvejledning har været med på at stable en dag som denne på benene, så eleverne kan få en masse inspiration og praktiske oplysninger om forskellige uddannelses- og erhvervsretninger med sig, inden de skal uddannelsesparathedsvurderes. Det er en model, jeg godt kan forestille mig, at vi holder fast i.”

Også Susanne Kruse, direktør i Vordingborg Erhverv, er begejstret for uddannelsesmessen: ”Erhvervet har vist stor interesse for dette initiativ og vi har fået mange positive tilkendegivelser fra virksomheder, der har ønsket at stille op med en stand på dagen. Det er en rigtig fin måde at vise de unge mennesker, hvilke varierede erhvervsmuligheder der er, når de er færdige med skolegang og ungdomsuddannelse, og det er en god anledning til at koble uddannelse og erhverv sammen.”

Læs mere om uddannelsesmessen VI ER FREMTIDEN

Fakta: Vurdering af elevernes parathed i forhold til at vælge og gennemføre en ungdomsuddannelse er en proces, som starter i 8. klasse. Vurderingen skal sikre, at de ikke-uddannelsesparate elever støttes med en skole- og vejledningsindsats frem mod afslutningen af 9. klasse eller eventuelt 10. klasse. Det er skolerne, der foretager og indberetter vurderingen og alle elever i folkeskolen, den kommunale ungdomsskole, friskoler, private grundskoler (frie grundskoler), efterskoler og frie fagskoler er indbefattet.