Mød din kommune på facebook

En officiel Vordingborg Kommune Facebookside er nu i luften.

Mandag den 9. januar gik Vordingborg Kommune i luften med en officiel Vordingborg Kommune facebookside.

Kommunen er allerede på facebook i en række sammenhænge, men det er først nu, der er kommet en central side. Den finder du på www.facebook.com/storbyensforhave

På den nye Facebookside kan man følge med i de vigtigste kommunale nyheder og servicemeddelelser samt læse om de største lokale events.

”I takt med at færre og færre holder avis er det også blevet vanskeligere at få folk i tale. Det er oplagt, at vi nu bruger facebook til at fortælle om, hvad vi går og laver, når nu vi ved, at det er et medie, rigtig mange bruger”, siger kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune.

Men siden skal også bruges til at give borgerne råd og vejledning om, hvor de skal henvende sig, så de undgår at gå forgæves eller møde op personligt til noget, de selv kunne klare hjemme ved computeren.

”Vi kender det fra banken – der er jo ingen grund til at troppe personligt op i åbningstiden til noget, vi kan klare selv derhjemme efter arbejde. Og i dag er der rigtig mange ting, man selv kan klare i sin kontakt med det offentlige og den nye facebookside kan være én af de steder, hvor vi kan fortælle mere om de muligheder”, fortæller afdelingschef Ole Hampenberg Andersen.

For at beskytte borgernes privatliv og overholde kommunens tavshedspligt kan den nye Facebookside ikke bruges til konkret sagsbehandling. Hvis man som borger efterspørger svar i en konkret personlig sag vil man derfor blive henvist til at kontakte den afdeling eller sagsbehandler, som har den pågældende sag eller blive henvist til at benytte en af kommunens selvbetjeningsløsninger.

For at drive en Facebookside, hvor alle har lyst til at deltage, vil der – som på alle andre Facebooksider – være nogle retningslinjer, som skal overholdes, når man skriver på siden. Det drejer sig blandt andet om, at der skal føres en pæn og sober tone, at man i sit indlæg ikke er stødende, diskriminerende eller i strid med dansk lovgivning, og at budskabet ikke har et kommercielt indhold.

Facebooksiden bliver bestyret af en gruppe medarbejdere fra forskellige administrationsområder, og det er intentionen, at der i administrationens normale åbningstid i de fleste tilfælde vil kunne svares indenfor 24 timer.

Vordingborg Kommune er også på Facebook med en række lokale sider. Fx har Tandplejen, de kommunale lystbådehavne, Biosfæreprojektet og OplevVordingborg sine egne Facebooksider, som er målrettet bestemte formål og målgrupper. De sider vil fortsat køre selvstændigt videre.