Møn med i naturkanon

Møns Klint og Mandemarke Bakker optager i Danmarks naturkanon.

Møn har endnu en gang markeret sig som et område, der byder på naturoplevelser udover det sædvanlige. Det står fast efter at Møns Klint og Mandemarke bakker nu er blevet udnævnt til en af landets 15 naturperler og fremover indgår i Danmarks Naturkanon.

De 15 områder er udnævnt efter en lang udvælgelsesproces hvor borgere og eksperter først havde indstillet 1.671 forskellige favorit-natursteder.

Juryen bestod blandt andet af Sebastian Klein og Bonderøven fra DR-programmet af samme navn. De foretog den endelige udpegning, som resulterede i at Møns Klint og Mandemarke Bakker stod tilbage sammen med 14 andre natursteder i landet.

Formand for Vordingborg Kommunes Udvalg for Klima og Miljø, Else-Marie Langballe Sørensen glæder sig over udnævnelsen af de to mønske natursteder:

”Det er dejligt og velfortjent at Møns Klint og Mandemarke Bakker bliver fremhævet blandt Danmarks bedste naturperler. Området er også et af kerneområderne i Biosfære Møn og har en helt unik flora og fauna, som publikum har rig mulighed for at opleve.”

Møns Klint og Mandemarke Bakker er ejet af Naturstyrelsen, og Else-Marie Langballe Sørensen anerkender den store indsats, som styrelsen udfører på arealerne for at bevare og udvikle de sjældne og sårbare arter.

”Områderne er i en klasse for sig. I Mandemarke Bakke og Høvblege gøres der en stor indsats med ekstensiv afgræsning med robuste kvægracer året rundt, hvilket giver resultater for de sjældne orkideer og insekter, blandt andet den Sortplettede blåfugl” siger udvalgsformanden.

Møns Klint er kommunens mest besøgte turistlokalitet og bliver flittigt brugt af både lokale og turister, der nyder det storslåede landskab med de hvide kridtklinter. Da områderne er statsejet, er der rigtige gode adgangsmuligheder for publikum, hvor stier fører publikum rundt i hele området. Man kan også besøge området via vandreruten ”Camønen”, som kommer lige forbi Høje Møn med det dramatiske landskab.

Du kan læse mere om udnævnelsen på https://mst.dk/friluftsliv/danmarks-naturkanon/mandemarke-bakker-og-moens-klint/