Nomineret til Danmarks Naturkanon

Mandemarke Bakker, Avnø og Knudshoved Odde kan komme med.

Mandemarke Bakker – det store naturområde lige syd for Klinteskoven på Møn er blevet nomineret som én af i alt 30 kandidater til at blive en del af Danmarks Naturkanon. Det samme er Knudshoved og Avnø.

15 ud af de 30 nominerede steder kommer med i Danmarks Naturkanon, som er en oversigt over steder i Danmark, hvor naturen er noget helt særligt, og som samtidig er en oplevelse at besøge.

Del en naturoplevelse og hjælp din favorit det sidste stykke

Den 8 m/k store jury havde i alt 1671 forslag at vælge imellem, inden de skar det ned til 30. Og nu er det blandt andet danskernes fortællinger om de nominerede steder, som er med til at afgøre hvilke 15 af de 30 steder, som skal med i den endelige Danmarks Naturkanon, som offentliggøres i slutningen af november 2018.

Frem til den 4. november, kan du således hjælpe dine favoritsteder det sidste stykke – til den endelige udgave af Danmarks Naturkanon. Det gør du ved at dele naturoplevelser, som du har haft på stederne.

Juryen bruger dine oplevelser til at træffe deres endelige beslutning.

Du kan dele dine naturoplevelser på www.naturkanon.dk

Juryen består af journalist og forfatter Susanne Sayers, tv-vært, forfatter og naturformidler Sebastian Klein, journalist Dorte Dalgaard, ”Bonderøven” Frank Erichsen, blogger Vicky Knudsen, biolog og sanger i Magtens Korridorer og Pligten Kalder Johan Gotthardt Olsen, præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding og biolog og botaniker Flemming Rune.

Konkurrence

Hvis du indsendte et forslag til Danmarks Naturkanon eller nu deler dine oplevelser fra et eller flere af de nominerede steder, har du mulighed for at deltage i konkurrencen om en fantastisk ballontur.

Læs mere om konkurrencen