Nye Bydelsmødre til Vordingborg

Multikulturelle brobyggere: Lørdag den 1. december fik Vordingborg 11 nye Bydelsmødre.

 

Lørdag den 1. december fik Vordingborg 11 nye Bydelsmødre.

Bydelsmødre er frivillige kvinder, som hjælper andre kvinder og familier. De laver opsøgende arbejde, skaber netværk og aktiviteter omkring børn, sundhed, ligestilling, demokratisk deltagelse mm.

De 11 kvinder i Vordingborg fik overrakt diplom af Borgmester Mikael Smed ved en festlighed for venner, familier og samarbejdspartnere i Kultursalen. Diplomet markerer at kvinderne har gennemført Kursus for Bydelsmødre, som har kørt over 15 gange siden april 2018, ledet af Tine Madsen.

Fra bydelsmødrene lyder det:

Aldersmæssigt og kulturelt spænder vi vidt, den yngste er 18 og den ældste 59. Vi er syriske, kurdiske, somaliske, marokkanske, irakiske, tjetjenske og danske kvinder. Tilsammen taler vi 16 forskellige sprog og har en bred vifte af erfaringer med at være ny og gammel i Danmark.

I løbet af kurset har vi samarbejdet med og haft besøg af: Vordingborg Bibliotek, Sundhedsplejen, Integrationsteam, Dialogkorpset, Hjælp den Voldsudsatte familie, Klinik for Traumatiserede Flygtninge, Bydelsmødrene i Ringsted, Broen, Frivilligcenter Sydsjælland-Møn samt en række enkeltpersoner som har fortalt om at være pædagog, politiker, medlem af skolebestyrelse mm.

Vi glæder os til at fortsætte og udvikle samarbejde og netværk i Vordingborg Kommune.

Vi har nu stiftet vores egen forening, som har fået støtte af udviklingsmidlerne fra Vordingborg Kommunes Folkeoplysningsudvalg. Vi er klar til at gå i gang med det frivillige arbejde som brobyggere og netværkspersoner fra januar 2019.

Bydelsmødre er et landsdækkende koncept med ca 50 grupper og 600 aktive Bydelsmødre. Vordingborg er nu kommet med på landkortet. I øvrigt som den eneste nye kommune i 2018!

For yderligere oplysning kontakt Tine Madsen, tlf 30132445

På billedet fra venstre: projektleder Tine Madsen, Zahara Omar Hassan, Borgmester Mikael Smed, Shima Osman Mohamed, Mayan Omar Salma, Khedi Bekhoeva, Drissia Knudsen, Joanna Juma, Jamila Omar, Muna Ahmed Alí, Amina Ilyasova, Tolin Sido, Shirin Samir, Konsulent fra Bydelsmødrenes Landsorganisation Laura Yde