Nye træer på Kalvehave Havn

Et tæt samarbejde mellem en gruppe borgere og Vordingborg Kommune fører til nye træer på Kalvehave Havn.

De seneste år er der blevet plantet mere end 200 nye træer i Vordingborg Kommune. Og nu er turen kommet til Kalvehave Havn, hvor 15 nyplantede træer i disse dage ser dagens lys.

De nye træer skal indramme havnen mod Kalvehave Havnevej og er første skridt på vejen mod at give området omkring Kalvehave Havn et større kvalitetsløft. Det arbejde indebærer blandt andet, at der også bliver ryddet op i den eksisterende beplantning langs Havnevej og ryddet inventar på en tidligere legeplads på havneområdet.

Initiativet skyldes et tæt samarbejde mellem Vordingborg Kommune og en lokal arbejdsgruppe bestående af formanden for Kalvehave havnebestyrelse, formanden for lokalrådet Kalvehave og Omegn og repræsentanter fra Foreningen Den Gule Stald / Strandparksgruppen.

De lokale borgere har udarbejdet idéskitser til, hvordan Kalvehave Havn kan udvikles over tid. Vordingborg Kommune bidrager med hjælp til at gøre nogle af ideerne mere konkrete og udføre nogle af de mindre opgaver på området.

Chef for Vej, Park og Havneservice, Helene Vinther Seidler, glæder sig over de nye træer på havnen og det gode samarbejde med den lokale gruppe.

”Vi har en god dialog med de lokale repræsentanter om udviklingen af havnen. De har kastet meget energi og engagement ind i projektet, så det meget positivt, at vi nu kan se de første resultater af det arbejde,” siger hun.

De nyplantede træer på havnen er af typen Bornholmsk røn, som dels er meget vindstærke og robuste træer, og dels er utroligt smukke i vækstform og i blomstring. Træerne er et særkende i netop vores del af landet og har derfor været et naturligt valg.

Vordingborg Kommune vedtog i 2016 et sæt retningslinjer, som fastsætter, at der skal bevares det størst muligt antal sunde og raske træer. Målet er, at antallet af træer over tid skal øges i hele Kommunen.

”Vi har et stort ønske om at plante nye træer, da det er utroligt vigtigt for vores landskab og kulturarv, at vi fortsat har mange træer i byerne og på landet. Det er ikke mindst vigtigt, fordi vi ind i mellem desværre også er nødt til at fælde syge træer andre steder i kommunen” siger Helene Seidler Vinther.