Nyt lokalt fodboldkoncept for udsatte, hjemløse og psykisk sårbare

Starter den 22. august.

Sted: Vordingborg Idrætsforenings baner Tid: Den 22. august, klokken 12:00-14:00 Kontakt: Sekretariatsleder i OMBOLD, Martin Svend Pedersen martin@ombold.dk - 61 28 11 49

Vordingborg IF og Vordingborg Kommune går sammen med OMBOLD og Nordeafonden, om at opbygge et nyskabende, inkluderende og fleksibelt fodboldkoncept, der skal få udsatte, hjemløse og psykisk sårbare fra Vordingborg Kommune og omegn til at træne og spille fodbold på VIF’s grønsvær.

”Fodbold skal være for alle - også byens udsatte. Vordingborg IF tager med glæde del i, at omfavne alle typer af fodboldspillere, uanset hvilken bagage de nu må komme med, og vi ser frem til at invitere nye spillere ind i vores fold, som ikke ligner alle os andre.” udtaler Morten Brandt Jakobsen, formand for Vordingborg IF. Han bakkes op af Jesper Berring-Poulsen, formand for Social- og Psykiatri Udvalget i Vordingborg Kommune

”Vi er glade for at være med i samarbejdet. Hvis vi skal have udsatte med ind i fællesskaberne, skal vi som kommune have øje for det kæmpe potentiale der ligger i civilsamfundet og ikke mindst i foreningsidrætten og det skal vi understøtte.”

Under titlen OMBOLD Lokalt starter konceptet nu i Vordingborg Kommune, hvor den lokale samarbejdspartner Vordingborg Idrætsforening, som de første lægger græs til lanceringen af konceptet, med en åben træning den 22. august.

”Flere skal have mulighed for at tage del i fodboldens fællesskaber. Det drejer sig selvfølgelig om at komme i gang med lidt mere motion, men mindst ligeså meget om at være sammen med andre og måske få nye venskaber. Derfor er vi glade for, at klubberne er åbne for nye medlemmer” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordeafonden som støtter gode liv.

Sekretariatsleder Martin Svend Pedersen fra OMBOLD supplerer: ”Det er fantastisk at opleve den kæmpe opbakning der har været til konceptet fra Vordingborg Kommune, men også den lokale foreningsidræt i form af Vordingborg IF, som i den grad har budt sig til i det her projekt. Vi ser frem til at endnu flere socialt udsatte får mulighed for at blive en del af konstruktive fællesskaber med fodbolden som omdrejningspunkt.”

Sted: Vordingborg Idrætsforenings baner

Tid: Den 22. august, klokken 12:00-14:00