Nyt samarbejde mellem skoler og biblioteker

Alt børnemateriale fra e-Reolen er samlet i eReolen GO

I flere år har skolebørnene – hvis de har været registreret som lånere på folkebiblioteket – kunnet låne ebøger og netlydbøger via eReolen.

Men nu har udbyderne lanceret eReolen GO, som specielt har skolebørn som målgruppe. Her kan børnene finde fagbøger og romaner til både skolebrug og frilæsning. De kan desuden logge sig ind både som biblioteksbrugere via lånerkortet og som skoleelever ved hjælp af UniLogin.

Det har fremstået som en god idé for både skoler og folkebiblioteker, så efter en kort periode med en enkelt skole som ”prøvekanin” udvides tilbuddet nu til alle elever i kommunens skoler.

Samarbejdet er opstået ud fra ønsket om, at det skal være let for børnene at låne ebøger og netlydbøger uden at blive mødt af formelle vanskeligheder ved indlogning, og at børnene slipper for at skulle sortere alle de ikke-relevante voksenbøger fra.

Aftaleparterne regner med, at initiativet vil medføre en øget brug af ebøger og netlydbøger, og begge parter har derfor bidraget til en særlig pulje til formålet.

Samarbejdet er foreløbig et forsøg, der kører i et år – og det begyndte allerede 1. april i år.

Læs mere på eReolen GOs hjemmeside www.ereolengo.dk