Om kort tid lyser juletræerne op

Vordingborg Kommune opstiller traditionen tro juletræer i de tre købstæder.

”Pyntet smukt af en usynlig hånd står nu træet der med lys og bånd.”

Mon ikke, at vi snart hører Peter Fabers juleklassiker ”Sikken voldsom trængsel og alarm”, som er et sikkert tegn på, at julen nærmer sig.

Vordingborg Kommune bidrager i hvert fald til julehyggen, når vi senest i næste uge opstiller juletræer i kommunens tre købstæder.

Træerne bliver som vanligt udsmykket med lyskæder, der lyser op i den mørke og kolde tid. Bånd og andet pynt, er man velkommen til selv at pynte træerne med.

Det har igen i år været svært at finde pæne træer i de rigtige højder. Det er dog alligevel lykkedes Trafik, Park og Havne, som står for indkøbet af juletræerne, at finde en lokal leverandør, som kunne levere de ønskede træer.

Juletræerne tændes

Træet i Stege tændes den 23. november. I Præstø og Vordingborg tændes juletræerne den 30. november.

Handelsstandsforeninger plejer at lave forskellige aktiviteter i forbindelse tændingen af juletræerne. Hvilke aktiviteter der kommer, og på hvilket tidspunkt de enkelte træer tændes, kan man læse i de lokaler medier i den kommende tid eller ved kontakt til handelstandforeningerne.

Nye lyskæder

På grund af slid og ælde udskiftede vi lyskæderne på træet i Stege sidste år. I år bliver der opsat nye kæder på træet i Præstø, da kæderne også her er slidte. Lyskæderne til træet i Vordingborg fungerer fint, og udskiftes derfor ikke i denne omgang.

Lyskæderne er selvfølgelig indkøbt med LED-pærer, som bruger mindre energi end de gamle pærer. LED-pærer er også nemmere at håndtere i forhold til udskiftning og almindelig vedligeholdelse.

Afhængig af vejret tages træerne ned i løbet af de første uger i det nye år. Sidste år blev nedtagning udsat pga. kraftig vind.

Vordingborg Kommune ønsker alle en god jul og et godt nytår.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til juletræerne, er du velkommen til at kontakte afdelingen for Trafik, Park og Havne på telefon 55 36 25 20 eller på mail tphdrift@vordingborg.dk.