På cykel gennem Sydamerika

Klaus Michael Jensen fortæller den 17. januar om en 13.000 km. lang cykeltur.

I anden halvdel af 2015 gennemførte tidligere børne- og kulturchef i Vordingborg kommune en 13.000 km lang cykeltur gennem Sydamerika fra Cartagena i Columbia i nord til verdens sydligst beboede by Ushuaia i Patagonien. Tirsdag den 17. januar viser Klaus Michael Jensen billeder og fortæller om den strabadserende tur ved et arrangement i Kulturarkaden.

Som det tydeligt vil fremgå af Klaus Michael Jensens billeder, bød den knapt halvt år lange tur på ufatteligt smukke naturoplevelser. Klaus Michael Jensen vil også fortælle om mødet med oprørsbevægelsen FARC og turen gennem Inkariget.

Cykelturen, som blev gennemført af en gruppe på 30-40 cykelentusiaster fra hele verden, bragte deltagerne gennem Bolivia, Ecuador, Peru, Chile og Argentina. Det var et canadisk firma, der havde arrangeret turen, og som en af blot syv deltagere gennemførte Klaus Michael Jensen samtlige kilometer uden en slapper i ledsagebussen. Det blev til 115 km på cykel i gennemsnit pr dag i fem en halv måned i solskin, storm og regn.

Den 13.000 km lange cykeltur krævede jævnlige skift af cyklens skivebremser, ny kæde tre gange og en ny kranke tæt på målet.

Turen gennem Sydamerika blev gennemført uden nævneværdige uheld i modsætning til Klaus Michaels tidligere cykeltur gennem Afrika. Afrikaturen måtte gennemføres over tre omgange, fordi Klaus Michael Jensen i første forsøg faldt og brækkede et ben, i anden omgang blev kørt ned af en lastbil og først i tredje forsøg nåede frem til Cape Town i Sydafrika.

Billetter til Klaus Micael Jensens billedforedrag i Kulturarkaden 17. januar kan købes på bibliotekerne eller via Vordingborgbibliotekernes hjemmeside