Raketvidenskab

En 3. Klasse på Møn Skole er netop kåret som en af vinderne i fyrværkeri- kampagnens konkurrence.

I samarbejde med filmfabrikken har 3. klasse på Møn Skole lavet filmen ”Gå aldrig tilbage til en fuser”, som netop har vundet fyrværkerikampagnens konkurrence Raketvidenskab i kategorien ”Din far og mor”.

I år har 290 film været tilmeldt konkurrencen, og knapt 20.000 skoleelever over hele landet har den seneste tid arbejdet med fyrværkeri som en del af deres læringsforløb.
Der ligger et større undervisningsmateriale bag konceptet og ud over at bidrage til elevernes færdigheds- og vidensmål i bl.a. dansk, it- og medie, har eleverne arbejdet med leve op til de kriterier, der ligger til grund for konkurrencen.

Bl.a. skulle de fem fyrværkeriråd fremgå af filmene:
Brug altid beskyttelsesbriller
Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
Gå aldrig tilbage til en fuser


Dommerpanelet har givet vinderfilmen fra Møn Skole følgende fine anmeldelse med på vejen: ”Filmen har et rigtig flot fortælleforløb og viser god forståelse for, hvordan en situation kan forløbe i forældrenes fest. Filmen har desuden en vel gennemført og sjov filmisk idé med koret af engle, der giver gode råd og – efter skaden er sket – leverer budskabet om, ikke at gå tilbage til en fuser.”

Se filmen Gå aldrig tilbage til en fuser  

Om fyrværkerikampagnen
Fyrværkerikampagnen er et samarbejde mellem Sikkerhedsstyrelsen og Sundhedsstyrelsen. Den landsdækkende kampagne har til formål at begrænse skader forårsaget af fyrværkeri og har eksisteret siden 1989; selve filmkonkurrencen siden 2013.
I år har de deltagende skoleklasser opdelt på hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling dystet mod hinanden i følgende kategorier: ”Din grænseoverskridende storebror, ”din egen aldersgruppe” og ”din far og mor”.

Læs mere om fyrværkerikampagnen og se de øvrige film