Ren Natur – Et renere miljø med fælles hjælp

Foreninger kan nu hjælpe med at holde naturen ren og samtidig tjene penge.

Vordingborg Kommune støtter Ren Natur, hvor foreninger, mod at samle henkastet affald op, kan tjene sponsormidler. Selvorganiserede grupper, der samler affald op i forvejen, kan også være med i Ren Natur.

Som lokal sponsor, er man med til at bidrage til et renere nærmiljø, støtte det lokale foreningsarbejde og styrke bevidstheden om ikke af smide affald.

Ren Natur er ledet af Hold Danmark Rent og består af et bagvedliggende samarbejde mellem kommuner, frivillig- og foreningslivet og det lokale erhvervsliv.

I 2019 er McDonald’s, SPAR og Dansk Retursystem nationale sponsorer af Ren Natur.

Sammen med tre andre kommuner deltog Vordingborg Kommune i 2018 i testen af Ren Natur. Foreningerne Østmøn Naturforening, Foreningen Historiske Planter, Møns Spejderkorps, Møns Klatreklub og Møns Løbe- og Motionsklub deltog i testen i Vordingborg Kommune. Tilbagemeldingerne fra de deltagende foreninger var meget positive.

Konceptet understøtter Vordingborg Kommunes vision om, at være storbyens sundeste og smukkeste forhave, og de politiske mål om at være de frivillige og foreningernes kommune samt den grønne og miljøbevidste kommune.

Læs mere om Ren Natur på hjemmesiden www.rennatur.org Her kan du også tilmelde din forening til at samle affald, og du kan tilmelde dig som sponsor.