Silo på Sydhavnen rives ned (1)

Den gamle silo på Sydhavnen sprænges væk i starten af 2018 og gør plads til nyt byggeri.

36 år efter at Ålborg Portland opførte den 53,5 meter høje silo på Vordingborg Sydhavn, er den markante bygning nu på vej til at forsvinde fra havnens ”skyline”. Ejendomsselskabet KISS Real Estate ApS har i dag mandag den 20. november fået tilladelse til at rive siloen ned for at give plads til opførelsen af et nyt byggeri, som er projekteret til at blive en kombination af hotel, boliger og liberalt erhverv.

Borgmester Michael Seiding Larsen hilser tilladelsen til nedrivningen velkommen. ”Der er ingen tvivl om, at det bliver en stor og længe ventet begivenhed den dag, at siloen falder på Sydhavnen. Jeg tror, at de fleste er enige i, at siloen ikke er Vordingborg bys kønneste vartegn, så det bliver et fantastisk løft af Sydhavnen og Vordingborg by, når vi kan sige farvel til den. Og så er det jo ekstra glædeligt, at vi samtidig kan se frem til et nyt byggeri, som vil skabe mere liv og aktivitet på havnefronten” siger Michael Seiding Larsen. Han også ser planerne som et tegn på, at der er en stigende optimisme og investeringslyst i Vordingborg Kommune.

Kommunalbestyrelsen godkendte tilbage i februar måned i år en lokalplan og et kommuneplantillæg, som åbnede op for muligheden for at fjerne siloen til fordel for et nyt byggeri med hotel, boliger, kontorer, café og konferencefaciliteter. Så når siloen er revet ned, er vejen banet for, at KISS Real Estate kan opføre et nyt byggeri på havnefronten på op til 17 etager. 

Nedrivningen af siloen forventes at blive igangsat i starten af 2018 og kommer til at foregå ved sprængning. Siloen blev opført i 1981 af Ålborg Portland til opbevaring af cementpulver. I 1991 blev produktionen flyttet til udlandet. Siloen har derefter stået ubenyttet hen.