Sjællandsmesterskaber i Gadefodbold

Omkring 200 udsatte og hjemløse dyster den 25. april på Slotstorvet i Vordingborg.

Med det grønne græs og borgruinerne som kulisse skal udsatte og hjemløse udfordre hinanden i gadefodbold på Slotstorvet den 25. april 2018. På to baner vil omkring 200 udsatte og hjemløse fra hele Sjælland dyste om Sjællandsmesterskaberne i gadefodbold.

Stævnet er noget specielt, det er ikke bare fodbold. Det handler om fællesskab på tværs af aldersgrupper, etnicitet og fodboldniveau. Der er derfor både fokus på det sportslige og kammeratskabet, når kampene fløjtes i gang den 25. april kl. 11:00.

Det gælder om at give spillerne et afbræk fra en turbulent og stresset tilværelse, som udsatte og hjemløse ofte lever. Målet er, at deltagerne udvikler sociale kompetencer gennem samspillet med andre, samtidig med de får en positiv oplevelse ved at være en del af en større idrætsbegivenhed.

Eventet arrangeres af organisationen Ombold Gadefodbold og Vordingborg Kommune. Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid har på mødet den 28. februar 2018 bevilliget 25.000 kr. fra Aktivitetspuljen til eventet.

”Vi har et mangfoldigt kultur og idrætsliv, hvor der er plads til alle. Og ved den her idrætsbegivenhed, når vi en målgruppe, som vi sjældent ser i idrætsforeningerne. Det vil vi rigtig gerne støtte. Jeg er sikker på, at det fællesskab, som det giver at være med i sådan en begivenhed vil betyde meget for deltagerne, og jeg håber, at folk der er i byen for at handle vil kigge forbi og støtte op om fællesskabet”, siger formand for Udvaget for Kultur, Idræt og Fritid, Thorbjørn Kolbo

Eventets formål er også at være med til at skabe synlig og positiv opmærksomhed omkring socialt udsatte, og promovere integration mellem de professionelle sociale aktører, foreningslivet og almindelige borgere.

”Vi håber, at borgerne i Vordingborg vil kigge forbi på dagen, da publikum er en vigtig del af eventet for at gøre dagen rigtig festlig”, siger Tea Sylvest fra Ombold Gadefodbold.