Skattekort til oplevelser over og under vandet

9. juni lancerer Vordingborg Kommune Danmarks første blå skattekort.

Når man ser på et kort, er der normalt masser af detaljer på land, mens vandet er én stor blå flade. Men vandet byder på masser af spændende muligheder for oplevelser og aktiviteter. Med Danmarks længste kystlinje vil Vordingborg Kommune gøre det nemt for alle at nyde de blå eventyr, hvad enten man ønsker at være oven på vandet eller nede i vandet.

Lørdag den 9. juni udgiver kommunen et nyskabende kort med inspiration til mange vandaktiviteter og oplevelser. Formålet er at skabe fokus på, hvor heldige vi er at bo og leve så tæt på vandet og få et indblik i de mange muligheder, der er for at bruge havet, fjordene og sundene aktivt.

Kortet Blå Eventyr udgives både på papir og digitalt. Papirkortet giver overblik over mulighederne og er blevet delt ud af spejderne til caféer, bed & breakfasts, hoteller og mange andre steder.

Papirkortet er en appetitvækker til det digitale kort, som er en hel lille hjemmeside på adressen blåeventyr.dk. Her kan du se film, finde tips og gode historier om alt lige fra havsvømning til kajak og vragdyk.

Borgmester Mikael Smed er både stolt og glad over det nye kort: ”Her bliver det synligt, hvor meget vores kommune har at byde på i kraft af vores beliggenhed. Vi er jo omgivet af vand, og alle, der bor her, har kort afstand til vandet. Det ligger smukt i forlængelse af kommunens Vision 2030, hvor vi vil dyrke de kvaliteter, der skaber rammerne om det gode og sunde liv. Med dette kort hjælper vi borgere og turister til at finde kvalitetsstederne. ”

Når man bruger naturen, ligger der også en forpligtelse til at passe godt på den. Kortet gør derfor opmærksom på, hvor der er beskyttede områder, og hvor mere vilde aktiviteter, eksempelvis jetski, kan foregå. Ud over det opfordres for eksempel kajakroere til at holde afstand til sæler og fugle.

Det er meningen, at det digitale kort forbedres fremadrettet. ” Vi kender ikke alle de gode steder. Vi kommer med eksempler og forslag, men vi har brug for hjælp til løbende at forfine og videreudvikle kortet fra dem, der kender de lokale steder,” siger kultur- og fritidschef Jesper Kjærulf. Man kan melde ind på mailadressen blåeventyr@vordingborg.dk med sine tilføjelser til kortet.

Papirkortet kan fra på lørdag hentes på alle havnekontorer i kommunen samt på biblioteker og i borgerservice.