Smag på julen

Der er hyggeligt i skoven - også i den mørke tid. Og hvorfor ikke smage på et juletræ.

Selvom det bliver mørkere og koldere udenfor, så er naturen stadig et besøg værd.

Tag f.eks. en tur ud i den mørke granskov og nyd skovens stille dybe ro. Grantræerne og de fleste andre nåletræer står stadig og stritter med sine grønne nåle til glæde og gavn for dig og skovens vildt -og fugleliv. Nåletræerne smider nemlig ikke sine blade (nåle) her i vintertiden, så du har rig lejlighed for at søge ly under de grønne træer og samle kogler og nedfaldne grene til eget forbrug (hvad der svarer til en fyldt bærepose) i de offentlige statsskove.  Bemærk at i private skove må man alene gå på vejene.

Og når du nu har indsamlet lidt rigeligt af de nedfaldne grangrene, så gør dig selv den tjeneste at smage på det. Man kan nemlig sagtens spise gran – både nordmannsgran, rødgran, ædelgran og fyr m.fl. Men det er vigtigt at du holder dig fra taks – den er nemlig giftig. Du kan kende den på de røde bær. Derudover er det altid godt at holde sig fra trafikerede områder og sprøjtede marker.

Du kan også smage på dit indkøbte juletræ hjemme i stuen, men for at undgå pesticidrester skal det være økologisk dyrket inden du sætter tænderne i det. Men ellers kan du unde dig selv at smage på de lidt syrlige og harpikssmagfulde grangrene. Du kan lave dig en kop varm gran te – og nyde julestemningen der sænker sig.