Sneglene er draget videre

De seks snegle er flyttet fra Algade til Kirkeskoven.

De seks snegle som siden 2017 har stået i Algade i Vordingborg foran byggepladsen til det nye borgercenter, er nu flyttet til legepladsen ved Kirkeskoven.

Nogle vil måske sige, at de har ’sneglet sig afsted’. Nu er sneglene i hvert fald nået til legepladsen ved Kirkeskoven i Vordingborg, hvor de indgår som legeredskaber.

Sneglene skulle kun stå foran byggepladsen så længe byggeriet stod på. Da byggeriet er gået ind i den sidste fase, er sneglene draget videre.

I Algade skulle sneglene skabe små legepladser til børn og bedre steder til ophold og pauser for at gøre Algade mere attraktiv for børnefamilier. Meningen var, at sneglene skulle flyttes til nye steder, hvor byggerier i byen tager form.

Desværre blev sneglene brugt til anden leg end det tilsigtede. Sneglene blev jævnligt væltet og flyttet, typisk i weekenderne, hvilket de ikke er beregnet og lavet til. Derfor er sneglene nu flyttet til et sted, hvor de kan bruges til det tilsigtede formål.

Selvom sneglene flyttes, vil der stadig være mulighed for børn at lege i bymidten. Foran det nye borgercenter anlægges et nyt torv med trampoliner.

Sneglene er designet af arkitekt Lissy Boisen, hvis legeskulpturer er kendt af mange børn rundt om i landet og i verden. Sneglene er støbt i gennemfarvet granitbeton.