Snorkelsti i Kalvehave

Snorkelstien ved Kalvehave havn åbnes for sæsonen med besøg af dykker og naturvejleder.

I forbindelse med jubilæumsfestdagen på Kalvehavn havn den 18. juni inviterer naturvejleder og dykker Søren Larsen til snorkling på dykkerstien, som blev etableret i Kalvehavn havn i sidste sommer.

”De fleste naturstier er i vore skove. Det er her vi vandrer rundt og følger de røde og gule pletter på skilte eller træer. Hvorfor ikke vandre en tur af en natursti under overfladen? ” indleder Søren Larsen.

Han har været med til at etablere 2 undervands oplevelses stier i Vordingborg Kommune i sommer 2015. Den anden sti er ved Ore strand, ved Ore strand camping, og egnet til øvede dykkere.

Her i Kalvehave er det en sti for hele familien, fortæller Søren. Vandet er ikke så dybt og her er ikke strøm. På en varm sommerdag kan den opleves uden udstyr, blot forsynet med svømmefødder og snorkelmaske.

Hvad kan der opleves under overfladen?

”Der er etableret samlingssteder for fisk og lagt fliser ned med informationer om hvad der kan ses under overfladen. Kunstneren Lizzy Boesen har sponsoreret den fine sæl, der allerede sidste sommer skabte opmærksomhed. Lizzys betonstøbte dyr er ellers kendt fra børneinstitutioner eller parker. Det er første gang en af hendes dyr når vejen under overfladen.

Ved siden af selve snorkelstien er der blevet opsat en informationsplanche og en naturstation på Kalvehave havn, hvor børn kan lege og lære om de arter der lever i Østersøen.Projektet om dykkerstien blev iværksat i forbindelse med det internationale samarbejde i Interreg projekt UNDINE og et led i Vordingborg Kommunes ønske om at fremme nye oplevelser ved vore kyster.

Den 18. juni vil Søren Larsen være til stede med dykkertraileren fra Avnø Naturcenter, fyldt med udstyr til hele familien. ”Nyd dagen på havnen med en smut under vandet. Vi ses i Kalvehave, glæder Søren Larsen sig.”