Sommerblomstprogram

Årets sommerblomstprogram bliver et kulturhistorisk blomsterflor og mobile blomsterkugler med pelargonier.

Traditionen tro designer og sammensætter Vordingborg Kommune årets sommerblomstprogram til alle offentlige blomsterkummer i Købstæderne.

 

I år bliver temaet ’Middelalderplanter’ da Købstaden Stege har Købstadsjubilæum i 2018.

 

Sommerblomstprogrammet er tilblevet i et nært samarbejde med Middelalderhaven i Stege, samt vores eksterne rådgiver Havearkitekt Margit Brøns.

 

Sommerblomsterne bliver i år et interessant kulturhistorisk blomsterflor, som ved første øjekast vil minde om smukke grøftekantsplanter i et varieret mix.

 

Ud over det gængse sommerblomstprogram, har vi i år valgt at indkøbe 10 stk. færdigproducerede ’blomsterkugler’ af pelargonie i rød/lilla nuancer. Se fotos. Blomsterkuglerne er udelukkende tænkt til at være mobile og flytbare enheder, som hen over sommeren vil blive placeret ved events rundt om i Kommunen.  Blomsterkuglerne vil maksimum stå på samme sted i 4 uger, hvorefter de flyttes til anden lokalitet. Det første sted man vil støde på blomsterkuglerne er i forbindelse med ’Fransk Forår’ i Præstø.

 

Blomsterkuglerne indgår således ikke i det normale sommerblomstprogram, og de vil heller ikke blive placeret på samme sted som vores egne kummer med Middelalderplanter.