Sommerbogen

Læsekonkurrence for børn: Læs og anmeld mindst tre bøger i sommerferien og vind fede præmier.

Den 16. juni åbner Sommerbogen igen. Opfordringen til børnene er enkel: Læs og anmeld mindst tre bøger i løbet af sommerferien og vind en masse fede præmier

Sommerbogen er folkebibliotekernes landsdækkende læsekonkurrence for 7 til 14-årige med tusindvis af deltagere hver sommer. Idéen bag Sommerbogen er, at fastholde børns læselyst hen over sommerferien. Og en konkurrence som Sommerbogen kan netop motivere børnene til at holde læsningen ved lige, selvom de holder ferie fra skolebænken.

Alle børn i alderen 7 - 14 år kan deltage i Sommerbogens konkurrence. Der er iPads på højkant og daglige bogpræmier.

Præmierne er sponseret af Edvard Pedersens Biblioteksfond og forlagene Gyldendal, Alvilda, Høst & Søn, Tellerup og Carlsen.

Børnene vælger selv de bøger, de vil læse og anmelde, og anmeldelserne kan laves på skrift eller som video. Det vigtigste er, at børnene begrunder deres mening om bøgerne og at de har lavet anmeldelserne selv. Sommerbogen foregår på biblo.dk, som er børnenes digitale bibliotek og mødested, og på landets biblioteker.

Når børnene har anmeldt tre bøger kan de printe et læsebevis ud fra biblo.dk, som de kan aflevere på deres lokale bibliotek i Vordingborg Kommune, og få en gratis bog.

De bedste anmeldelser kåres af bibliotekarer og Biblos redaktion. Konkurrencen varer indtil 26. august.

Læs mere på Vordingborg Bibliotekernes hjemmeside vordingborgbibliotekerne.dk eller på biblo.dk/sommerbogen/sommerbogen