Sortér og giv brugt pap nyt liv

Vidste du, at vores papemballage drømmer om at få et nyt liv?

Selv et gammelt paprør kan drømme om at blive til noget større – f.eks. til en smuk opbevaringsæske. Gør det derfor til en vane at aflevere al dit gamle pap til genbrug.

Hvor kan du aflevere pap?

Du kan aflevere pap som storskrald

Og du kan aflevere pap på genbrugspladserne.

Halvdelen af pappet ryger i skraldespanden!

Vi har rigtig meget pap i vores daglige husholdning – både stort pap fra papkasser, men også en masse småt pap: F.eks. emballage fra cornflakes, tandpasta, samt frugt og grønt. Det bliver faktisk til næsten 19 kg pap pr. næse på et år.

Alt vores pap kan genbruges, så længe det ikke er vådt eller forurenet af madvarer.

Vi kan blive meget bedre til at aflevere vores pap til genbrug – over halvdelen af vores pap ryger i dag i skraldespanden.

Godt for miljø og økonomi

Hver gang vi genbruger et ton pap, sparer vi 2 ton CO2. Vi mindsker også vores forbrug af træer, da der går 8 velvoksne træer til 1 ton papirmasse. Samtidig skærer vi over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver pap ud af pap frem for at lave pappet ud af nye træer.

Der er også penge at spare. Det koster i runde tal 1,5 mio. kr. at brænde det pap, som hvert år havner i skraldespanden i AffaldPlus’ 6 kommuner. Hvis pappet i stedet genbruges, kan kommunerne – og dermed borgerne – spare den udgift og derudover tjene 1,7 mio. kr. på at sende det til genbrug!

Læs mere om, hvilket pap du kan aflevere til genbrug på siden Sådan sorterer du.

Læs mere om, at give pappet et nyt liv på AffaldPlus’ hjemmeside.

Se film om paprøret der drømmer om at blive en flot ny æske på Youtube.