Spændende vinterferie på biblioteket

Se dyrlægen dissekere en gris, lær at trylle og klippe klistre.

Vinterferien er lige om hjørnet, og for mange børn og voksne betyder det tid og ro til at få nogle gode oplevelser sammen. På Vordingborg Bibliotekerne har vi sammensat et program, som indeholder muligheder for både sjov, hygge og læring.

I 2018 har bibliotekerne i Danmark fokus på videnskab. At formidle viden og skabe rammer for læring er en af bibliotekernes kerneopgaver. Bibliotekerne kan være med til at få viden ud fra forskergangene og gøre videnskab spændende og fascinerende for mange danskere – også dem, som måske ikke på forhånd er interesseret i temaet. Videnskaben kan være med til at forandre os som mennesker og have en stor indflydelse på vores liv. Videnskab handler om at skabe, om at være nysgerrig og om at lege ny viden ind. 

Vi har derfor på Vordingborg Bibliotek i forbindelse med temaugerne "Viden skaber os - Kroppen" inviteret dyrlæge Lene Thaulow fra Evidensia Vordingborg Dyrehospital til at komme og dissekere en gris på biblioteket.

Alle ved, hvordan en gris ser ud udenpå, men nu får man mulighed for at finde ud af, hvordan en gris ser ud indeni. Dyrlægen viser og fortæller om funktionen af grisens organer, og man kan prøve at holde og røre ved dem selv.

Arrangementet er for alle nysgerrige børn og deres forældre. Det er gratis at deltage - mød bare op på Vordingborg Bibliotek fredag d. 16. februar kl. 13.

Går du rundt med en indre tryllekunstner, har vi også arrangementet til børn fra 7 år! Vi får besøg af en tryllekunstner, som afholder workshops på bibliotekerne i både Vordingborg, Præstø og Stege. På workshoppen vil man lære 4-5 gode tricks og efterfølgende vil der være mulighed for at vise sine nyerhvervede kunster frem på et mindre trylleshow. Da der er begrænset plads på alle trylleworkshops kræver det billet – det er gratis at deltage, men for at sikre sig en plads, så hent den i god tid!

Den kreative sjæl kan også udfolde sig på vores hyggelige klippe-klister eftermiddag onsdag d. 14. februar på biblioteket i Vordingborg. Du skal bare møde op, det er gratis at deltage.

 Læs mere om arrangementerne på vores hjemmeside www.vordingborgbibliotekerne.dk