Springvand repareres

Utætheder i systemer har været en stor udfordring i denne sæson.

I Vordingborg Kommune har vi en del springvand, der pryder gadebilledet primært i vores tre købstæder, til glæde for vores borgere og turister. Dem er alle rigtig glade for. Desværre er der i denne sæson opstået en del udfordringer med dem.

Det har været forskellige ting – dyser der ikke virker, rensesystemer der er slidt op mm. Det har dog været utætheder i systemerne, der er den største udfordring, da dette har givet et stort vandspild.

Med en lang tørkeperiode er det både en bekostelig affære, men også efter vores vurdering dårlig anvendelse af vandværksvand. Springvand i alle tre købstæder har været ramt af vandspild, men specielt ”Eos” i udkanten af Vordingborg og ”Kuglen” i Stege har givet store udfordringer og nu er den gal igen.

Akkumuleringstanken på ”Kuglen” er utæt igen, den nødtørftige reparation i sæsonstarten har ikke kunnet holde sæsonen ud. Derfor ser vi os nødsaget til at lukke springvandet i Stege for resten af sæsonen. Det vil give tid til at finde en god og varig løsning på utætheden, samtidigt med der spares på vandværksvandet.

Vi ser frem til at kunne tage imod både borgere og turister med velfungerende springvand i sæsonen 2019.