Stor ærgrelse over hvis der ikke bliver festuge i år

Vordingborg Kommune vil hjælpe det man kan for at Festugen fortsætter.

”Utroligt trist og ærgerligt og et stort tab for hele Vordingborg Kommune”. Sådan lyder borgmester Michael Seiding Larsens første reaktion på meddelelsen om, at komitéen bag Vordingborg Festuge må trække stikket og aflyse festugen i 2017.

Festugekomitéen har oplyst Vordingborg Kommune, at aflysningen skyldes, at SKAT har underkendt festugens konstruktion som en momsfritaget fond, og at komitéen ikke kan nå at ændre konstruktionen tids nok til at kunne fortsætte planlægningen af dette års festuge.

Den melding skabte stor ærgrelse hos borgmester Michael Seiding Larsen. ”Festugen er gennem årene blevet en helt naturlig del af vores fælles DNA her i Vordingborg Kommune. Jeg har selv haft den store fornøjelse at vokse op med festugen som et fast indslag i sommerferien, og jeg ved, hvor stor betydning festugen har for alle de mennesker, som hvert år valfarter til Slotstorvet for at mødes og nyde musikken og den gode stemning i uge 28. Jeg har også stor respekt for det kæmpe store arbejde Festugekomitéen og alle de frivillige ildsjæle og foreninger har lagt i at arrangere og afholde festugen. Det har sat et meget positivt aftryk på hele bybilledet og handelslivet og har været stærkt medvirkende til, at Vordingborg Kommune har indtaget førerpositionen som Sydsjællands kultur- og oplevelsescentrum.”

Michael Seiding Larsen understreger samtidig, at spørgsmålet om festugens momsfritagelse er en sag mellem SKAT og komitéen bag Festugen, som kommunen ikke har indflydelse på.

”Men jeg håber virkelig, at der kan findes en løsning, så det bliver muligt at genrejse festugen i en konstruktion, som SKAT kan godkende. Vi vil naturligvis være behjælpelige med det vi kan, for at vi kan fastholde et så vigtigt arrangement for byen. Det gælder selvfølgelig også, hvis der kommer konkrete initiativer på banen, som kan resultere i, at der alligevel kan afholdes en eller anden form for festuge her i 2017.”

Og måske er der en lysning forude. I hvert fald har Vordingborg Idrætsforening sammen med Vordingborg Handelsforening og Vordingborg Erhvervsforening taget initiativ til et møde, hvor de vil forsøge at skrue en løsningsmodel sammen, så der alligevel bliver Festuge i år.

Vordingborg Kommune har gennem en årrække støttet festugen med et markedsføringsbidrag på 250.000 kroner. Tilskuddet er også bevilget for 2017, men er endnu ikke udbetalt, og borgmester Michael Seiding Larsen siger, at man selvfølgelig er klar til at overføre markedsføringsbidraget til en eventuel ny konstellation, hvis Festugen reddes.