Stor eSports messe afholdes på Møn

Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling har bevilget 50.000 kr. til afholdelse af eSport Tour på Møn.

Fredag den 11. og lørdag den 12. november slår Mønshallerne dørene op for eSport Tour 2016.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Connect Sport, der er en netværksorganisation for idrætshaller og sportscentre i Danmark. Eventen vil være den eneste eSport Tour Øst for Storebælt, og arrangøren håber at tiltaget kan være med til at sætte Vordingborg Kommune på landkortet som en innovations- og ungdomsvenlig kommune.

Mønshallerne har søgt om medfinansiering til at afholde arrangementet og Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling bevilgede den 14. september 50.000 kr. til afholdelsen af eSport Tour i Stege 2016 og stillede derudover en underskudsgaranti på 25.000 kr. til rådighed.

Når computerspil afvikles under konkurrenceform, med præmier, events, turneringer osv. kaldes det eSport. Sportsgrenen er på kraftig fremmarch i Danmark og i resten af verden.

Eventen i Stege byder på op mod 256 deltagere i FIFA-turneringen og op mod 160 deltagere i Counter-Strike-turneringen, samt 400 deltagere i LAN-party. Derudover er der plads til 500 tilskuere. Over 1.300 kan få glæde af det nye initiativ i Stege.

På Møn findes allerede et uformelt netværk af store børn og unge (og deres forældre), der i 2015 selvorganiserede et succesfuldt LAN-party for 80 unge computerspillere. Netværket vil gerne kunne dyrke deres interesse i professionelle rammer, uden nødvendigvis at skulle være elitespillere eller tage helt til hovedstaden for at dyrke deres interesse.