Store cykeldag

Traditionen tro holder Færgen IDA store cykeldag, hvor du kan komme gratis med ombord.

Lørdag den 18. maj er der gratis overfart for cyklister hele dagen, på en af Danmarks ældste træfærger - Færgen IDA, når støtteforeningen Idas Venner afholder store cykeldag.

Cykeldagen bliver blæst godt fra start, når tonerne fra det 20 mands store Nykøbing F. Postorkester omkring frokosttid sender cyklisterne afsted. De spiller på Stubbekøbing Havn i 2 x 45 minutter fra kl.12.

Igen i år kan du opleve succesen ”klip en is”. Cyklister får udleveret kortmateriale, hvor der opgives seks poster. Tre på Bogø og tre på Falster. Der er en ”klipper2 ud på alle posterne. Kommer du det hele igennem, så har du gjort dig fortjent til en gratis is.

På Bogø kan du hoppe i vandet på Skåninge Bro, og bagefter prøve vinterbadernes nye charmerende sauna. Mellem 11-14 viser vinterbaderne sauna og badehus frem.

Cafeen på Bogø Mølle holder åben, og du kan komme helt tæt på mølletoppen, da denne lige nu er under renovering og ligger til skue på plænen.  

Smedemester Leif Nowickiviser sit skatkammer i Smedestræde frem. Her er ovenikøbet en ganske sjælden skat, en Cadillac fra 1907, som blev bygget til en rig mineejer i USA. Bilen på Bogø er formentlig den eneste i verden.

På Stubbekøbing Havn rejses det store telt, og her er der salg af kaffe og andre drikkevarer.

På det gamle rådhus i Stubbekøbing er der udstilling af Jesper Fyhrs fotos og Lis Søagers tegninger.

Guldborgsund og Vordingborg kommune støtter Store Cykeldag med  tilskud, og er vejret godt sejler M/F Ida nærmest i pendulfart.

Rekorden for antal cyklister på Store Cykeldag er 800 cyklister, der havde valgt at deltage i den store dag på Grønsund med gratis overfart.

Vil du læse mere om Færgen Ida, se sejlplan, priser eller hvad Idas Venner har at tilbyde, så besøg vordingborg.dk/færgenida