Sydsjælland og Møn prioriteret

Sydsjælland/Møn er blevet valgt til udviklingsprojekt af Dansk Kyst og Naturturisme

Dansk Kyst- og Naturturismes bestyrelse har på sit seneste møde besluttet at igangsætte et udviklingsprojekt på Sydsjælland / Møn med fondens udviklingsmidler i 2016. Projektet er et af fire nationale projekter der udgør masterplanen for Dansk Kyst og Naturturismes indsatsområde omkring destinationsudvikling. 

Bestyrelsen har vurderet, at der i de fire områder er mulighed for at aktivere et større vækstpotentiale baseret på områdernes stærke feriesteder, der alle har en nuværende eller potentiel stor tiltrækningskraft som vækstmotorer. Udvælgelsen er konkret baseret på en række helt nye analyser af potentialer, kritisk masse og feriestedernes oplevelsesprofil.

De fire udpegede områder er følgende:

1. Ringkøbing-Skjern og Varde (fælles projekt på tværs af de to kommuner)

2. Jammerbugt og Hjørring (fælles projekt på tværs af de to kommuner)

3. Bornholm

4. Sydsjælland/Møn

Vordingborg Kommune og Dansk kyst og naturturisme er nu i dialog om udformningen af destinationsudviklingsprojektet. Det forventes, at det konkrete udviklingsprojekt bliver formuleret i løbet af fjerde kvartal i 2016 og igangsat i løbet af foråret 2017 og vil vare op til 24 måneder.

”Vi er meget stolte af at være prioriteret som et af kun fire destinationsudviklingsprojekter i Danmark. Destinationsudvikling er et langt sejt træk og arbejdet med at nå hertil bygger på en stærk indsats over mange år. Jeg er spændt på den kommende dialog med Dansk Kyst og Naturturisme om udformningen af destinationsudviklingsprojektet” udtaler Asger Diness Andersen, formand for Erhvervsudvalget i Vordingborg.