Syv toiletter har nu sms-lås

SMS-låse skal giv borgere og turister bedre og renere offentlige toiletter.

”Vores oplevelse er, at der bliver passet bedre på toiletterne, når de skal lukkes op med en sms.”

Sådan siger driftsplanlægger Thomas Eglin fra Vordingborg Kommune om baggrunden for, at syv af kommunens offentlige toiletter nu er forsynet med en sms-lås.

Man skal bruge en mobiltelefon og sende en sms-besked for at kunne benytte et af de syv toiletter. På hvert af toiletterne kan man læse, hvilken sms-kode, der skal bruges og hvilket nummer koden skal sendes til. Når sms’en er sendt afsted, åbner døren til toilettet kort tid efter.

De syv toiletter, der nu er forsynet med sms-lås er på Lille Torv i Vordingborg, Havnen 6 i Stege, i Askeby, i Græsbjerg, i Udby, i Viemose og på Fjordstien 2 i Præstø.

”Folk forventer en højere service i dag. Det har vi mulighed for at tilbyde med de sms-betjente toiletter, fordi folk tænker sig mere om, når de har sendt en sms for at benytte toilettet. Sms-betjeningen giver os også bedre mulighed for at vurdere behovet for rengøring på toiletterne, fordi vi hele tiden kan registrere, hvor meget hvert enkelt toilet bliver brugt,” fortæller Thomas Eglin.

Han peger på, at den nye ordning på de syv offentlige toiletter er udtryk for et ønske om at højne servicen. Af samme grund er de offentlige toiletter i kommunen nu også forsynet med en QR-kode, som brugerne kan skanne ind på deres mobiltelefon og sende besked til kommunen, hvis der er noget de savner på et af toiletterne.

Vordingborg Kommune ejer, drifter eller giver tilskud til driften af i alt 42 offentlige toiletter eller delvist offentlige toiletter. De delvist offentlige toiletter, 9 styk, er toiletterne ved lystbådehavne, som er forbeholdt sejlende. De besøgende får udleveret en kode til faciliteterne, når de betaler for opholdet.