Tag familien med på anemone-tur

Lørdag den 30. april er der anemone-tur for hele familien.

Tag med på skovtur den 30. april kl. 11 til 14 og oplev anemonernes hvide blomstertæppe og vær med på skattejagt og andre aktiviteter i skoven.

Danmarks Naturfredningsforening Vordingborg, Lokalhistorisk Forening for Vintersbølle/Nyråd og Vordingborg Kommune inviterer denne dag på familietur i skoven.

Dagen er så fuld af anemoner

”Netop nu er skovbunden fyldt med anemoner, både hvide og gule, og måske er vi heldige at finde de sjældne blå anemoner.

Anemonen er én af de tidligste forårsbebudere og blomstrer før bøgen springer ud” fortæller naturvejleder Elise Hvelplund Brink.

På denne dag kan du tage hele familien med og besøge anemonefolket i Vintersbølle Skov.

På turen rundt kigger vi nærmere på anemone-planten. Hvordan kan de blomstre så tidligt? Hvor vokser de forskellige anemoner? Vi kigger også på andre forårsplanter.

Sange og digte i Beværterhuset

Der er skrevet meget om anemoner i litteraturen, bl.a. Halfdans Rasmussens digt og andre sange. Anemone-digte læses op i Beværterhuset og har kan du også male og tegne anemoner.

I beværterhuset er der smagsprøver på suppe af årstidens urter, og Lokalhistorisk forening for Vintersbølle/Nyråd byder på the/kaffe og kage til 20 kr. pr. person. Her kan du opleve stedets historie midt i forårsskoven. Husk kontanter til kaffe/the og kage.

Turen finder sted lørdag den 30. april, 2016 med start kl. 11 og slut ca. 14.

Parkering for enden af Vintersbølle Skovvej, 4760 Vordingborg. Her starter turen fra.