Tager skarp afstand fra stenkast

Det var mere held end forstand, at ingen kom til skade da sten blev kastet gennem ruderne til Jobcenteret.

”Det er en vanvittig opførsel, helt utilstedeligt og jeg tager dyb afstand fra det.”

Sådan lyder det fra borgmester Mikael Smed efter, at endnu ukendte gerningsmænd i aftes kastede to større sten ind gennem ruderne til et oplyst kontor på Jobcentret på Marienbergvej i Vordingborg.

”Til alt held sad der ingen ved de skrivebord hvor stenene havnede. Havde der gjort det kunne det være endt meget galt. Her er jo ikke tale om drengestreger, men om at man udsætter vores medarbejdere for fare. Vi hverken kan eller vil finde os i forhold, som kan gøre vores medarbejdere utrygge, og håber at politiet vil gøre alt hvad de kan for at finde frem til gerningsmændene,” siger Mikael Smed.

Den seneste tid har der været en del fokus på den chikane, som ansatte på danske jobcentre ofte udsættes for – både ved direkte møder med en borger og på Facebookgrupper. Det er chikane, som Mikael Smed heller ikke har forståelse for.

”Én ting er at være utilfreds med en beslutning – det kan vi alle være. Men at chikanere medarbejdere som blot gør det arbejde de er ansat til at løse, det er og bliver aldrig vejen frem i et demokrati. Og vi vil til enhver tid bakke op bag vores medarbejdere, og så godt som muligt sikre at de kan udføre deres job på en fornuftig måde og i et trygt miljø” siger Mikael Smed.