Tandplejen med i Familie på vej

Sundhedsplejen har succes med deres tilbud ”Familie på Vej”. Nu styrkes tilbuddet yderligere.

Flere hundrede nybagte forældre i Vordingborg Kommune har nu deltaget i Sundhedsplejens faste tilbud ”Familie på Vej” siden tilbuddets introduktion i 2014.

Tilbuddet, som alle nye forældre får i forbindelse med graviditeten, har hidtil samlet jordemoderrådgivning, en del af sundhedsplejetilbuddene og forskellige familierelevante temaer i én pakke. I en testperiode har Tandplejen også deltaget på forløbet, og det har forældrene taget rigtigt godt imod, fortæller kommunens ledende sundhedsplejerske, Vibeke Fogh.

"Vi får i Sundhedsplejen ofte spørgsmål om pleje af små børns tænder, som faktisk er en vigtig del af barnets sundhed. Det er om alt fra behandling af gummer og tandbørstning af mælketænder til valg af tandpasta. Vi oplever, at en del forældre er usikre omkring hvornår og hvordan de skal håndtere tandbørstningen af de små. Og ofte dukker spørgsmålene først for alvor op, når barnet bliver større. - Derfor har vi nu lavet et nyt samarbejde med vores specialister på området, nemlig Tandplejen. De vil fremover deltage én gang på hvert Familie på Vej forløb. Udover at give forældrene den nyeste viden om tandpleje hos de mindste, har de også masser af tips og tricks til at komme godt igennem tandbørstningen og faktisk få tandbørstning til at blive sjovt hos de små.

Sundhedsudvalget glade for styrket forebyggende tilbud

"De løbende evalueringer af Sundhedsplejens familietilbud viser, at forældrene generelt er meget tilfredse med tilbuddet. Ikke mindst med, at det er et tilbud til begge forældre. Vi er kun glade for, at tilbuddet nu styrkes yderligere gennem et øget samarbejde med Tandplejen. Det er forebyggende og kan i sidste ende hjælpe til endnu sundere tænder og forebygge tandsygdomme og større behandlinger på et senere tidspunkt, siger formand for Sundheds- og psykiatriudvalget, Kim Petersen, på vegne af udvalget.

FAKTA

Familie på Vej starter ca. 2 måneder før fødslen og slutter, når barnet er ca. 1 år. I denne periode mødes man 8 gange

På forløbet kommer forældrene igennem emner som mad, søvn, samvær, stimulering, indlæring, motorik med mere.

Man kan læse mere om Familie på Vej på Sundhedsplejen.vordingborg.dk