Testkufferter skal give bedre dækning

Erhvervsudvalget giver nu mulighed for at teste sig frem til en bedre mobildækning.

Med to såkaldte mobiltestkufferter får borgere i Vordingborg Kommune, som har dårlig mobildækning, nu mulighed for at finde ud af hvordan de får den bedst mulige dækning via mobilnettet.

De to kufferter indeholder hver fire forskellige mobiltelefoner, sim-kort til tre forskellige mobiltelefonselskaber samt en router til 4G, så man også kan teste mobilt bredbånd i kombination med wi-fi.

Kufferterne vil blive udlånt til lokalrådene i op til to uger, så borgere i dårligt dækkede områder får mulighed for at prøve sig frem til hvilken kombination af telefon og mobilselskab, som giver dem den bedste forbindelse.

En test gennemført af Aalborg Universitet for Digitaliseringsstyrelsen viste, at det ofte er valg af telefon der er årsag til en dårlig dækning.Testen viste, at nogle mobiltelefoner havde op til 10 gange stærkere signal end andre mobiltelefoner på den selv samme adresse.

Det var Vordingborg Kommunes erhvervsudvalg, som på dets møde i april besluttede at afsætte 40.000 kroner til at få skabt to mobiltestkufferter og til drift af dem.

”En god mobildækning er jo en grundforudsætning for at skabe vækstmuligheder for det lokale erhvervsliv, men det er i 2016 også en grundforudsætning for borgernes liv i det hele taget. Og vi ved jo, at der i dag stadig er virksomheder og borgere, som ikke oplever tilfredsstillende dækning,” siger fomand for Vordingborg Kommunes erhvervsudvalg Asger Diness Andersen.

Indholdet i de to mobiltestkufferter er imidlertid ikke en anbefaling fra erhvervsudvalget om, at det kun er de telefoner eller det mobilselskab, man kan eller skal vælge.

”Nej, absolut ikke. Det er op til den enkelte selv at træffe sit valg. Testkuffertene er et tilbud om, at man kan prøve sig frem til, om man med en kombination af de telefoner og selskabsmuligheder kufferten indeholder kan få en bedre forbindelse. Det vil man kunne i mange tilfælde, men man kan jo også selv prøve sig frem med andre kombinationer,” siger Asger Diness Andersen.

Lokalrådene i de områder, hvor det er aktuelt, kan fra mandag den 12. september bestille en testkuffert til låns.