Tidligere start på ny Storstrømsbro

Byggeriet af en ny Storstrømsbro er blevet fremrykket med to år, og starter nu allerede i 2017.

”Det er en beslutning, som jeg hilser velkommen med meget stor glæde, og den fylder mig med optimisme. Det vil både give vækst og beskæftigelse i hele vores område, og det er præcis det, som vi har brug for.”

Sådan lyder ordene fra borgmester Knud Larsen, efter at Regeringen i dag har indgået aftale med alle Folketingets partier - på nær Alternativet -, om at fremskynde byggeriet af en ny Storstrømsbro med to år.

Dermed vil byggeriet kunne gå i gang allerede til næste år, og en ny bro vil kunne stå klar i 2022.

Oprindeligt var det meningen, at en ny bro skulle stå klar i 2021, men i efteråret 2015 blev broprojektet udskudt med to år, så den først ville være klar i 2024. Det er den beslutning, som nu er omgjort.

”Med beslutningen om at iværksætte byggeriet allerede i 2017 undgår vi forhåbentlig også at komme til at stå i en situation, hvor den gamle bro på grund af dens tilstand risikerer at blive lukket for fx togtrafik, hvilket er sket tidligere, med større trafikale problemer til følge. Broen er en vigtig forbindelse for hele Sydsjælland og Lolland-Falster ” siger Knud Larsen.

Den nye Storstrømsbro vil blive bygget vest for den nuværende bro, som blev indviet i 1937, og nu er i en så dårlig stand, at det kræver millionstore vedligeholdelsesudgifter hvert eneste år.

Med en længde på ca. 4 kilometer og en bredde på 24 meter vil den nye Storstrømsbro blive både længere og bredere end den nuværende bro, som er 3,2 kilometer lang og 9 meter bred.

Det vil koste omkring fire milliarder kroner at opføre den nye Storstrømsbro.