Tjek din E-boks

Spørgeskemaundersøgelse om frivillighed, kultur-, idræt- og fritidsvaner.

Er du en af de tilfældigt udvalgte der den 28. februar får et brev fra Vordingborg Kommune med et spørgeskema om frivillighed samt kultur-, idræt- og fritidsvaner, så vil det være en stor hjælp, hvis du vil udfylde det. Det har nemlig betydning for det fremtidige arbejde med kultur-, idræt- og fritidslivet i hele Vordingborg Kommune.

I samarbejde med Syddansk Universitet igangsætter Vordingborg Kommune, Afdeling for Kultur og Fritid, en stor og omfattende undersøgelse blandt voksne, børn og foreninger.

Der er flere formål med undersøgelsen. Blandt andet skal den være med til at afdække borgernes kultur-, idræts- og fritidsvaner, og så har den fokus på borgernes frivillige arbejde og indsatser.

”Den 28. februar skal man holde godt øje med sin e-Boks. Vi udsender nemlig 9000 spørgeskemaer til tilfældigt udvalgte borgere over 16 år i Vordingborg Kommune. Vi håber og vil gerne opfordre til, at de der modtager et spørgeskema vil tage sig tid til at udfylde det, så vi fremover kan tilbyde borgerne i Vordingborg Kommune endnu bedre muligheder for at have en aktiv og alsidig fritid. Vi vil arbejde på at forbedre de faciliteter vi har på udvalgte områder, så det bliver endnu mere attraktivt at bo og flytte til Vordingborg Kommune og så endnu flere får lyst til at deltage og være aktive i det fantastiske kultur-, idræt- og fritidsliv vi allerede har i Vordingborg Kommune”, siger Thorbjørn Kolbo, Formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid.

Eleverne i alle 4.-10. klasse i folkeskolerne vil i skolen også få mulighed for at besvare et spørgeskema, der er særligt udarbejdet og i øjenhøjde med børn og unge. Alle foreninger der er registreret i Vordingborg Kommunes foreningsportal vil også modtage et spørgeskema. Undersøgelsen går nemlig også ud på, at undersøge foreningslivet - Hvordan står det til med frivilligheden, og hvordan er det at være forening i Vordingborg Kommune?

Der vil i undersøgelsen der sendes ud også blive stillet spørgsmål omkring faciliteterne i Vordingborg Kommune. Det skal undersøges om der mangler faciliteter, og hvordan udvalgte faciliteter som brugerne benytter i forbindelse med deres fritidsaktiviteter opleves.

”Det er en stor undersøgelse vi igangsætter. Vi forsøger at komme godt rundt om borgernes vaner og behov i forbindelse med fritidslivet. Derfor er undersøgelsen til de voksne borgere også omfangsrig. Vi håber, at rigtig mange vil tage sig tid til at udfylde spørgeskemaet, da det er en utrolig vigtig viden for os, og et solidt grundlag at arbejde videre på i Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid, når vi skal prioritere, planlægge og ikke mindst udvikle”, afslutter Thorbjørn Kolbo.

Selvom man ikke opfatter sig selv som frivillig eller aktiv i sin fritid, så vil det stadig være til stor gavn at besvare spørgeskemaet.