Uddeling af Kulturpriser 2018

Talentprisen og Kulturprisen uddeles den 18. januar på STARS.

Fredag den 18. januar kl. 19:30 uddeles der for 11. gang kulturpriser i Vordingborg Kommune. Det sker ved et festligt arrangement på Stars. Alle er velkommen.

Der er lagt op til en spændende og ikke mindst kulturel aften, når Lollands Bank og Vordingborg Kommune inviterer til uddeling af Kulturpriser 2018 på spillestedet Stars fredag den 18. januar kl. 19:30

Aftenen igennem vil der være flere kulturelle og musikalske indslag, som er med til at sætte rammen om en festlig aften, hvor de forskellige prisvindere skal hyldes og fejres.

På aftenen uddeles der to priser. Talentpris 2018 og Kulturprisen 2018.

Vinder af Talentprisen 2018 bliver Axel Fugl Schlosser.

Han kommer oprindeligt fra Møn, men er nu bosiddende i København. Han studerer på Kunstakademiets Designskole indenfor productiondesign, hvor der er fokus på scenografi til film og teater.

Axel er et meget lovende talent indenfor blandt andet scenografi. Det er også Axel der kommer til at stå for oppyntningen af Stars til Kulturprisaftenen.

Vinderen af Kulturpris 2018 bliver H.C. Andersens Verden.

Det gør de blandt andet fordi de er en oplevelsesrig og højt anerkendt oplevelsespark tæt på Præstø der rækker ud efter stjernerne.

”Vi er i Kultur-, Idræt- og Fritidsudvalget rigtig glade for, at vi har et så stærkt og blomstrende kulturliv i Vordingborg Kommune. Det er med til at skabe liv og vigtigt i bestræbelserne på, at gøre Vordingborg Kommune til en attraktiv kommune at bo i og flytte til. Fejringen af Kulturpriserne er en festlig aften, hvor vi står tæt sammen med erhvervslivet om, at hylde talenter af forskellig art, som bidrager til, at skabe endnu flere oplevelser for borgere og besøgende i hele Vordingborg Kommune. Vi håber, at rigtig mange vil deltage i arrangementet, så vi sammen kan hylde kulturlivet” siger Thorbjørn Kolbo, formand for Kultur-, Idræt- og Fritidsudvalget.

Der vil aftenen igennem være underholdning af forskellig art i forskellige genrer. Blandt andet vil Præstø Pigekor synge sange fra H.C Andersens verden, og der vil være taler fra Finn Pedersen, som er filialdirektør i Lollands Bank og Vordingborg Kommunes Borgmester Mikael Smed.

Komiteen der udvælger vinderne består af:

Mads Heinesen - Forfatter og forlægger

Jens Rask – Økonomidirektør Dansk Erhverv

Line Svendsen – Skuespiller

Christian Brorson – Kulturiværksætter

Jakob Thune – Børne- og Kulturdirektør

Simon Sandfeld – Spillestedsleder