Udstilling på Vordingborg Bibliotek

Udstillingen omhandler den planlagte forbindelse mellem Danmark og Tyskland.

Med udsigt til den gamle Masnedsundbro kan man i udlånet på Vordingborg Bibliotek i den kommende tid se en lille udstilling, som i plancher, modeller og video fortæller om den planlagte kommende faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland – en forbindelse, som også omfatter bygningen af en ny Masnedsundbro og en ny Storstrømsbro.

Femern Bælt tunnelen er godkendt i Danmark, og byggeriet kan gå i gang, når alle godkendelser i Tyskland er på plads.

Udstillingen omfatter plancher, der fortæller om den ny Storstrømsbro, der forventes at åbne i 2022, verdens længste sænketunnel under Femern Bælt og udbygningen af jernbanen, som skal binde Europa sammen.

På en video, der kører i sløjfe, fortælles om det samlede anlægsprojekt, ligesom et modeludsnit af tunnelen viser, hvordan biler og tog kommer til at køre side om side under vandet.

På udstillingen gøres rede for, hvordan Femern Bælt-forbindelsen bliver en del af Skandinavien-Middelhavskorridoren og en vigtig del af det overordnede europæiske transportsystem.

Den faste forbindelse vil styrke områder mellem Hamborg, København og Malmø og skabe en vækstakse med nye muligheder for områderne mellem byerne – herunder Sydsjælland og Lolland-Falster. En fast forbindelse ventes at byde på mange muligheder for vækst inden for blandt andet sundhed, fødevarer, it, medieindustri, logistik, grøn teknologi og turisme.

Udstillingen i udlånet på Vordingborg Bibliotek kan ses i maj og juni.