Undervandsoplevelser i Østersøen

I tre år sættes der fokus på oplevelser under overfladen i den vestlige del af Østersøen.

Verdenen under overfladen i den vestlige del af Østersøen er en del af vores fælles naturarv, men alligevel er det næsten ukendt. Det skal der nu gøres noget ved.

Derfor inviterer det EU-støttede projekt UNDINE II (UNderwater DIscovery and Nature Experience) i de næste tre år til at se nærmere på og udforske skattene i denne skjulte verden og få uforglemmelige ferieoplevelser med hjem.

Tilbuddet er specielt rettet til turister og borgere i projektområdet, som på dansk side er Region Syddanmark og Region Sjælland og på tysk side kredsene Nordfriesland, Ostholstein, Plön, Rendsburg-Eckernförde og Schleswig-Flensburg samt byerne Flensburg, Kiel, Lübeck og Neumünster.

Projektet vil blandt andet tilbyde oplevelseshjælp både i form af video og billeder, på print og personligt. Det vil for eksempel være ved at vise vej til dykker- og snorkelpladser og som miljøundervisningstilbud. Samlet skal det give hemmelighederne under overfladen nyt liv. Samtidig vil man gøre opmærksom på farekilder og havets behov for beskyttelse, hvorfor der gives klare kriterier for oplevelsesture, som sikrer, at havets skatte bliver beskyttet for fremtiden.

Med igangsættelsen af UNDINE II projektet åbnes der op for en hidtil underudviklet del af regionens produkter omkring aktiv turisme på det maritime område. De nye tilbud til turisterne vil styrke konkurrenceevnen og bidrage med en forstærket vækst og flere job. Samtidig er det i tråd med Vordingborg Kommunes vision 2030.

”Godkendelsen af UNDINE II projektet markerer samtidig afslutningen på et vellykket fundraising år i afdeling for Strategi og Implementering”, fortæller fundraiser Søren P. Sørensen. ”En hurtig sammentælling viser, at vi i afdelingen har sikret ekstern finansiering på min. 13 mio. kr., til store og små udviklingsprojekter i kommunen. Det er glædeligt, at vi har nået det flotte resultat i år, og vi stræber efter at holde samme fundraising kadence de kommende år”, slutter Søren.

FAKTA:

UNDINE II projektet (UNderwater DIscovery and Nature Experience)
Starter januar 2017 og slutter december 2019.
Total projektbudget: 10,9 mio. kr.
Vordingborg kommune og Geocenter Møns Klint projektbudget: 2,5 mio. kr.
Projektet støttes af Interreg Deutschland-Danmark programmet.

Partnerskabet:
Lead partner - BUND, Landesverband Schleswig-Holstein Projektpartnere: Tourismus-Agentur Lübecker Bucht, (CAU) AG Geomedien, Geobytes KG, Ostsee Info-Center Eckernförde, GeoCenter Møns Klint, Naturturisme I/S, Fjord og Bælt samt Vordingborg Kommune

Netværkspartnere: Destination Lillebælt, Naturama, Museeum für Natur und Umwelt Lübeck, VisitNyborg, Ostsee-Holstein-Tourismus, VisitSydsjælland-Møn, WTSH Clustermanagement Tourismus samt Trente Mølle

Billedet er fra etableringen af snorkelstien i Kalvehave under UNDINE I