Vandhuset er en positiv investering i kommunens fremtid

Store forventninger til Vandhuset som blev indviet fredag den 12. oktober.

”Med Vandhuset får vi i DGI-Huset Vordingborg et fyrtårn, som vil tiltrække sig opmærksomhed også udenfor kommunegrænsen, og som er helt i tråd med vores vision."

Sådan lyder det fra borgmester Mikael Smed forud for, at han fredag den 12. oktober kan indvie kommunens nye Vandhus.

”Vandhuset er en de største investeringer i kommunen i flere år, men jeg er sikker på, at det også er en af de bedste. Vi har med Vandhuset, som prikken over i’et, omdannet en ældre industrigrund til et topmoderne fritids- og idrætscenter i DGI-regi, med muligheder for hele familien, og tilmed også med en udendørs kunstgræsbane.”

”Jeg er ikke i tvivl om, at det både vil gavne borgernes sundhed og medføre en øget interesse for at bosætte sig i Vordingborg Kommune. På sigt vil det betyde en endnu bedre økonomi til gavn for alle kommunens borgere. Så vi kan godt tillade os at være stolte,” siger Mikael Smed.

Vandhusets åbning bliver da også fejret med manér - både på dagen og i hele efterårsferien.

På selve dagen slås dørene op for de faste morgensvømmere allerede kl. 5.50. De får denne morgen selskab i bassinet af borgmesteren, og kan se frem til gratis kaffe og brød og en optræden af Vordingborgs Herrekor, mens de faste formiddagssvømmere får gratis kaffe og kage.

Om eftermiddagen kl.15.30 sker så den officielle indvielse med taler af borgmester Mikael Smed, entreprenør Morten C Henriksen og formand for DGI Huset Uffe Nielsen. Derefter klipper borgmesteren den røde snor, hvorefter der frem til kl. 19 er fri adgang til svømning og leg samt servering af gratis suppe og pølser.

Og i hele efterårsferien er der så, uanset alder, adgang til at svømme og lege i Vandhuset for kun 20 kr. fra kl. 6 morgen til kl. 21 om aftenen.

” Vi er mange, der har set frem til at kunne indvie Vandhuset og invitere borgerne indenfor, og for at flest muligt kan få fornøjelse af det, har vi valgt at fejre indvielsen af Vandhuset over mere end en uge. Det tror jeg, at også mange udefra vil benytte sig af. Så der vil kunne opstå ventetid, hvis for mange vil i vandet af gangen.”

”Med indvielsen af Vandhuset bliver DGI-Huset Vordingborg et endnu bedre, bredere og sundere tilbud til alle,” siger borgmesteren, som også glæder sig over, at Vandhuset giver flere arbejdspladser end den gamle svømmehal.

Det nye Vandhus er topmoderne og byder på et bassin på 25 x 25 meter med 10 baner, to varmtvandsbassiner og en 34 meter lang rutschebane. Desuden indeholder Vandhuset en stor fælles sauna, en familieafdeling, velindrettede omklædningsfaciliteter, motionsrum og cafe.

De tre bassiner i det nye Vandhus har kapacitet til at kunne rumme ialt 250 personer af gangen, hvilket er væsentligt mere end i den gamle svømmehal, som lukker ned den 5. oktober.

”Jeg glæder mig også over de mange positive tilbagemeldinger, vi har fået fra dem, der har prøvesvømmet bassinerne. Så der er også stor grund til at rose vores entreprenør Morten C. Henriksen, som vi har haft et rigtigt godt samarbejde med hele vejen igennem” siger Mikael Smed.

Når Vandhuset er officielt indviet overgives driften af aktiviteterne i huset til DGI-Huset Vordingborg.