VANDUGEN søsættes den 19. august

Udover at deltage i vandaktiviteter kan du også vinde et GoPro kamera, hvis du deler dit bedste billede fra ugen med os.

Der bliver masser af spændende og udfordrende aktiviteter - i og ved vandet - og for alle aldre, når VANDUGEN skydes i gang lørdag den 19. august. Det er andet år i træk, at Vordingborg Kommunes institutioner og foreninger sætter fokus på vandet og de mange aktiviteter, der kan dyrkes langs Danmarks længste kyststrækning på 385 kilometer. Og rigtigt mange har budt ind med arrangementer, både foreninger og kommunens institutioner som plejecentre, skoler og daginstitutioner.

VANDUGEN skydes i gang med Aktiv Havn på Præstø Havn lørdag den 19. august kl. 11. I samme weekend er der mulighed for at prøve kræfter med kajakpolo i Vordingborg Ro- og Kajakklu. Om mandagen kan du blandt andet komme på en 45 minutters snorkeltur på undervandsstien i Kalvehave eller til ”Sjov ved Ore Strand” sammen med Vordingborg by lokalråd, KFUM Spejderne Vordingborg og Kajakpoloklubben fra Stege. Resten af ugen afvikles der cirka 40 andre vandaktiviteter frem til og med søndag den 27. august blandt andet snapseurtur, havnegudstjeneste, nissebadning, fællesspisning, fakkeloptog og halvmarathon ved Hårbølle Havn. Langt de fleste af aktiviteterne er gratis.

”Vand tiltrækker mange, og at have Danmarks længste kyststrækning er en styrke for vores kommune. Derfor skal VANDUGEN også være en tradition og udbygges år for år.,” siger borgmester Michael Seiding Larsen. Han glæder sig også over, at så mange af kommunens foreninger og institutioner bakker op bag vandugen med aktiviteter. ”Det vil jeg godt takke for. VANDUGENS mange aktiviteter er brede og meget forskellige, og rammer alle aldre. Alle kan deltage på den ene eller anden måde. Det viser, at der er mange fordele ved at bo ved vandet. Der er jo så meget, man kan ved eller i vandet – lige fra at slappe af og bare nyde vandet over leg, sjov, sejlads og til sundhed, sport og sociale ting” siger borgmesteren.

VANDUGEN udskriver også en konkurrence, hvor du kan vinde et GoPro kamera, hvis du deler dit bedste billede fra en af ugens vandaktiviteter med os på Vordingborg Kommunes Facebookside. GoPro er et lille action-kamera, som kan bruges til undervandsoptagelser eller sættes fast på en hjelm, cykel mm., så du kan nyde optagelserne af dine friluftsaktiviteter, når du kommer hjem eller dele dem med vennerne. Vinderen udtrækkes onsdag den 30. august og får direkte besked via Facebook.

Læs mere om konkurrencen på Vordingborg Kommunes Facebookside

Se hele programmet for VANDUGEN på: www.vordingborg.dk/vandugen