Vandugen stod også i tændernes tegn

Tandplejen havde to særdeles velbesøgte, men også mere utraditionelle indslag under Vandugen.

Tandplejen i Vordingborg Kommune er gode til at gøre opmærksom på vigtigheden af sunde tænder gennem hele livet. Det kom ikke mindst til udtryk under Vandugen, hvor flere end 300 børn og ældre deltog i Tandplejens arrangementer, herunder i ”Dansende tandbørster ved Præstø Fjord”.

Tandklinik omdannet til hav
Ugen op til Vandugen blev tandklinikken på Vordingborg Sundhedscenter omdannet til et symbolsk hav med 200 blå balloner i loftet, hvor der ”svømmede” håndlavede perledyr af slørhaler, blæksprutter, søheste, gopler og søstjerner.

Børnene fik lov at dekorere tandklinikkens vinduer med fisk, hajer og andet, der hører sig til havet. Flere end 120 børn var forbi og tegne. Der blev trukket lod om 3 præmier mellem de børn, der kom forbi og så oppyntningen.

Tand-sundhedseksperimentarium ved Præstø Fjord
Under selve Vandugen kunne både børn og ældre så opleve et ægte tand-sundhedseksperimentarium ved roklubben i Præstø. Arrangementet hed ”Dansende tandbørster ved Præstø Fjord”. Her sneg Tandplejen på noget utraditionel vis ny viden om tænderne ind hos børnene.

Udover flere end 160 børn, deltog også en række ældre beboere fra Præstø Multicenter. Hospitalsklovnen Karla deltog hele dagen og hjalp både børn og ældre med dagens udfordringer, og hun tilførte naturligvis arrangementet ekstra fest og farver.

Børnene fik udleveret store paptandbørster, og deres opgave var at tegne tand-sundheds-budskaber og udstille dem langs kysten bagefter. De kunne se flyvende drager med store tandbørster, deltage i tand-æggevæddeløb og få TAND-plakker til at flyve i luften. Der kunne skydes med ”tandpasta-klumper” og ramme plakker. Børnene fik undervejs også mulighed for at snakke om sund/usund mad med personalet. Der var også masser af frugt og gulerødder, som var Meny i Præstø havde stillet til rådighed. Og som tak for dagen fik børnene små goodiebags med blandt andet en tandbørste og en lille hilsen fra Tandplejen.

Helle Raahauge, en af de deltagende medarbejdere fra Tandplejen, er glad for den store tilslutning og håber, at det hjælper børnene til at holde tænderne sunde og raske langt frem i tiden:
"For os som arrangør er det fantastisk at se ældre og børn have så meget glæde af hinanden. Børnene hjalp de ældre ved de forskellige workshops. Karla – hospitalsklovnen, forstod at være nærværende for børn og ældre og at lave sjov og hjælpe, når tingene var en udfordring. Det var en fornøjelse at se.
De tilmeldte børn og ældre havde virkelig en oplevelsesrig dag. Alt i alt har over 300 børn med lærere og ældre beboere med hjælpere fået glæde af vores vandarrangement, og det var en fornøjelse af være med i Vandugen og vise vores smukke kystlinje frem på smukkeste vis".