Vi har en plan

Fem områder prioriteres indenfor beskæftigelsesområdet.

Der skal være gennemsigtighed i, hvilke områder Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse prioriterer indenfor beskæftigelsesområdet. Derfor lægger de nu en plan frem for, hvordan flest mulige kommer i arbejde og uddannelse.

”Nu hvor der er færre på offentlig forsørgelse end nogensinde før i Vordingborg Kommune, har vi en unik mulighed for, at flere får et godt fodfæste på arbejdsmarkedet ”, fremhæver formand for udvalget Anders J. Andersen og uddyber: ”Vi har gang i rigtig mange tiltag i jobcenteret og har lyst til at give os i kast med alle vores nye idéer – men det kan vi ikke. Derfor melder vi vores prioriteringer åbent ud til borger og virksomheder”.

Udvalget har netop vedtaget ”Vi har en plan”, hvor fem områder særligt prioriteres - nemlig de unge, mennesker med handicap, de langvarigt forsørgede, udvikling af samarbejdet med virksomhederne og den gode dialog med borgerne.

Særligt de unge har haft udvalgets opmærksomhed det sidste halve år.

Næstformand i udvalget Anders Thestrup understreger: ”Vi har her i Sydsjælland og Møn en særlig udfordring, da mange unge ikke tager en uddannelse og står uden job. Det er noget, vi tager dybt alvorlig ”.

Derfor glæder udvalget sig over kommunens nye tværfaglige Ungecenter, der vil give en mere koordineret ungeindsats og ser frem til at de unge kan prøve kræfter med endnu en lokal erhvervsuddannelse efter sommer, når grundforløbet ”Byggeri, teknologi og transport” starter op i Vordingborg.

De lokale virksomheders lyst til at samarbejde med kommunen er drivkraften i at få borgerne ud i arbejde. Virksomhederne er allerede nu gode samarbejdspartnere for kommunen - og det skal blive endnu bedre i de kommende år.

Anders J. Andersen uddyber: ”Vi vil gerne indbyde til et mere intensivt samarbejde, hvor vi sammen kan hjælpe flere i arbejde og skabe den gode opadgående spiral både for virksomhederne og de ledige”. Derfor vil kommunen i de kommende år være ekstra fokuserede på at udforske nye måder at udvikle samarbejdet på, så virksomhederne kan få den arbejdskraft de har brug for, samtidig med at borgerne finder vej tilbage til arbejdsmarkedet.

Anders J. Andersen glæder sig til at kunne tage imod borgerne i det nye Job- og Borgerservice, hvor borgerne vil blive mødt i en lys og moderne bygning i centrum af Vordingborg By og pointerer: ”Uanset rammerne, vil det fortsat være vigtigt for os at tage pulsen på, hvordan det opleves for borgerne at komme i jobcenteret”.