Vordingborg Bibliotekernes efterårsprogram

Der er både foredrag, film, oplæsning i Vordingborg Bibliotekernes efterårsprogram.

Vordingborg Bibliotekerne er ved at være klar med programmet for efterårets arrangementer, og de kommende måneder byder på en bred vifte af foredrag, forfatteraftener, film og oplæsning.

Mange lokale aktører er involveret i efterårets arrangementer. Den lokale historiker Kåre Johannessen lægger ud med tre foredrag, hvor han sætter fokus på livet i middelalderen.

Arrangementerne afholdes i henholdsvis Vordingborg, Stege og Præstø, fordi Kåre Johannessen vinkler sine foredrag med lokale anekdoter fra de respektive byer.

”Læs bogen – se filmen” er titlen på tre arrangementer, som afholdes i samarbejde med Bio Bernhard i Præstø. Man låner den filmatiserede bog på biblioteket, ser filmen i biografen og slutter af med en snak om bog og film i Bio Bernhards café.

Susan Nielsen fra Nyråd er coach og clairvoyant - og tillige forfatter til flere bøger om at finde trivsel og glæde i sin hverdag. Med udgangspunkt i sine bøger og egne erfaringer holder Susan Nielsen foredrag med titlen ”Find glæden”.

Forstander ved Vordingborgskolen Jette Rønne og pensioneret lærer Karin Nielsen fortæller om skolens omskiftelige historie ved et arrangement i samarbejde med Lokalhistorisk Forening.

Tegneren Palle Bregnhøi, der bor i Langebæk, kan se tilbage på et langt liv som tegner og illustrator til et utal af bøger. Sønnen Rasmus er gået i farens fodspor og har også gjort tegneriet til sin levevej. De to kunstnere, der har forskellige virkemidler og teknikker, præsenterer et udvalg af deres tegninger ved en aften, der er arrangeret i samarbejde med Kunstforeningen Vordingborg.

Senere på sæsonen holder Jan Poulsen foredrag om musiklegenden David Bowie.

Erik Valeur fortæller om baggrunden for de to anmelderroste romaner Det Syvende Barn og Logbog fra et Livsforlis.

I samarbejde med Foreningen Norden afholdes Skumringsaften med oplæsning og fællessang.

Sæsonen slutter med en aften i samarbejde med Kunstforeningen, hvor Lisbeth Smedegaard fortæller om moderne kirkekunst.

Programmet med efterårets arrangementer kan hentes på bibliotekerne og i bogbussen samt ses på Vordingborg Bibliotekernes hjemmeside.